Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti sosul de pesto


Cum sa folosesti sosul de pesto Sosul pesto este delicios si merge foarte bine cu pastele, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la atat. Acesta poate fi consumat in mai multe moduri, la orice masa a zilei. Iata cateva idei.

1. Amesteca-l in alte sosuri
Poti amesteca putin pesto in smantana, iaurt grecesc, branzica de vaci sau chiar guacamole. De asemenea, il poti servi alaturi de un platou de branzeturi, atunci cand vrei sa-ti impresionezi invitatii.

2. La micul dejun
Stropeste ouale ochi cu putin pesto, pentru a le da aroma de busuioc si branza. Transforma clatitele cu gem in gustari mai sanatoase, sarind peste zahar si adaugand pesto in locul acestuia.

3. Inlocuieste sosul de pizza
Foloseste pesto in loc de sos de rosii, deoarece vei da o cu totul alta aroma pizzei tale. Totusi, tine minte ca el are un gust puternic, asa ca foloseste o cantitate mai mica decat in cazul sosului de tomate.



4. Paine cu pesto
In loc sa faci paine cu usturoi, pune putin pesto si bag-o la cuptor sau chiar amesteca-l in aluat. Vei obtine rondele delicioase. Daca nu vrei sa te complici, amesteca putin pesto cu unt si intinde-l pe o paine proaspata sau pe felii.

5. In dressinguri
Amesteca pesto in salatele cu orez sau pui. Dilueaza-l cu putin ulei sau otet si vei obtine o vinnaigreta rapida pentru salatele de vara. Pentru o varianta italiana, amesteca-l cu putin lapte batut.

6. Sos pentru carne
Pesto merge minunat cu fripturile de pui sau peste, deci nu trebuie sa-ti faci griji pentru marinarea carnii. De asemenea, il poti folosi si la chiftelute.

Autor:  Andreea Utza