Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru clatite super pufoase


5 sfaturi pentru clatite super pufoase Toata lumea iubeste clatitele, indiferent de varsta. Ele pot face orice mic dejun sau orice desert mult mai special, chiar daca nu sunt deloc complicat de facut. Iata cateva sfaturi ca sa faci de fiecare data niste clatite super pufoase.

1. Nu bate aluatul prea mult
E în regulă să rămâi cu câteva cocoloașe. Amesteca doar pana cand ingredientele s-au incorporat. Asta inseamna ca au disparut darele de faina, dar au ramas cateva cocoloase. Daca amesteci prea mult, glutenul din faina va fi eliberat, iar clatitele vor fi gumoase, in loc de pufoase.

2. Prajeste-le imediat ce ai terminat de facut aluatul
Nu e o idee buna sa faci aluatul cu o zi inainte, nici macar cu o ora inainte sa prajesti clatitele. Agentii din aluat incep sa-si faca treaba imediat ce vin in contact cu ingredientele umede.



3. Separa si bate albusurile
Asta iti va face clatitele mult mai pufoase. Separa albusurile si bate-le pana formezi o spuma tare. Adauga galbenusurile in celelalte ingrediente si lasa-le sa se odihneasca putin, fara sa pui albusurile. Inainte sa le pui pe foc, incorporeaza albusurile in aluat, cu grija. Nu le combina complet, lasa parti micute de albus sa ramana prin aluat. O sa para un aluat gros cand il vei pune in tigaie, dar asta va face clatitele foarte pufoase.

4. Cand sa intorci clatita
Nu e bine sa intorci clatita prea devreme, caci atunci va fi nevoie sa o mai intorci odata pe aceeasi parte, mai tarziu. Nu e bine nici sa o lasi prea mult, caci se va arde. Atunci cand bule pe suprafata acesteia, e timpul sa o intorci.

5. Untul nu e neaparat o alegere buna
Untul se arde foarte usor, mai ales atunci cand tigaia ta se afla la foc mediu pentru o perioada indelungata. E mai bine sa folosesti ulei vegetal si sa stergi tigaia dupa 2-3 clatite.

Autor:  Andreea Utza