Site coolinaria.ro

Dieta cu branza


Dieta cu branza Branzeturile au devenit o moda in ultima vreme, cel putin asa am eu impresia. Se poate initia o adevarata dezbatere cu privire la locul branzeturilor in organizarea unei mese. La noi, de obicei, branza se serveste fie la aperitiv, fie ca un plus de savoare peste mancarurile de baza, in timp ce in alte tari, branza este servita ca desert, la finalul mesei, pentru o buna digestie.

Indiferent de ce loc ii acordam in scenariul mesei, branza este delicioasa si constituie un aliment consistent, fiind minunata mai ales in sezonul cald cand, alaturi de o salata de rosii, poate inlocui orice alt meniu. Pe langa satisfactia gustativa pe care o aduce amatorilor de branza, acest aliment poate fi ingredientul de baza al unei cure de slabire, care promite eliminarea a 3kg intr-o saptamana. in afara de meniul impus (folosind numai produse degresate si paine neagra sau graham), se recomanda un consum mare de apa sau ceai neindulcit.

Iata meniul:
1. La micul dejun: o felie de paine cu o felie de branza cu mucegai si un strugure negru mic, sau o chifla cu 50g branza si morcov ras;

2. La pranz: o chifla cu unt, cateva frunze de salata, o jumatate de ardei gras, 2 felii branza topita, sau 150g de legume congelate preparate cu 2 linguri de iaurt degresat, condimente, o felie de paine si o felie de branza de orice fel;

3. La cina: 70g branza feliata, o ceapa rosie mica, un mar, un castravete, toate amestecate cu 3 linguri otet sau suc de la o lamaie si o lingura ulei, totul asezonat cu o ploaie de patrunjel, sau 20g branza feliata cu cateva felii kaizer si un ou fier, toate taiate marunt si amestecate cu salata verde si un sos dintr-o lingura de iaurt, o lingurita mustar, ketchup, zeama de lamaie, sare si piper, totul cu o felie de paine.

4. Ai dreptul si la o gustare pe baza de 50g de branza Camembert si o felie de paine sau 50g de branza cu smantana si 200ml de suc de legume.

Autor:  Raluca Alupoaie