Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti borcanele


Cum sa folosesti borcanele Cu totii stim ca, dupa ce am mancat toate dulceturile si gemurile, au ramas o gramada de borcane nefolosite, care nu fac decat sa ocupe spatiul din bucatarie sau camara. Totusi, ele pot fi foarte utile... Iata cum poti sa le folosesti in viata de zi cu zi, ca sa nu te mai incurce:

1. Pentru frisca
Daca nu iti place sa bati frisca cu mana, doar pune smantana intr-un borcan si scuruta-l bine de tot. Vei obtine frisca gata de servit. De asemenea, poti folosi accesorii pentru mixer care sa incapa in borcan. Foloseste borcanele ca sa amesteci orice, de la dressinguri pana la omlete.

2. Transporta-ti pranzul
Adu-ti pranzul la serviciu folosind un borcan. Poti face supa cu taitei sau chiar salate. Daca mancarea ta trebuie incalzita la microunde, tot ce ai de facut e sa pui deoparte capacul si sa pui borcanul la microunde.

3. Pastreaza alimente
Borcanele sunt facute pentru a pastra si depozita alimente, deci de ce sa nu le folosesti pentru acest lucru? Daca ai borcane cu gura larga, pune in ele orice aliment vrei sa pastrezi, de la ingrediente din camara pana la resturile de la cina sau chiar ierburi uscate de tine.



4. Pentru ovaz
Daca iti place sa mananci ovaz la micul dejun dar urasti sa te trezesti dis de dimineata ca sa-l pregatesti, iata o metoda mult mai simpla. Pune ovazul la inmuiat in cateva borcanase, iar dimineata doar iei unul dintre acestea si pui toppingurile. De asemenea, poti sa le iei cu tine la serviciu.

5. Legume si sosuri
E foarte simplu sa iei cu tine putin hummus si cateva legume taiate fasii, atunci cand ai un borcan la indemana. Foloseste morcovi, ardei sau telina.

6. Fa prajituri
Borcanele sunt facute pentru a rezista la temperaturi foarte inalte si pentru a putea fi scufundate in apa fierbinte. Deci, ele se descurca la fel de bine si in cuptor. Foloseste borcane ca sa coci prajiturele individuale. Un borcan poate face absolut orice poate si o forma de copt.

Autor:  Andreea Utza