Site coolinaria.ro

5 greseli atunci cand faci negrese


5 greseli atunci cand faci negrese  Negresele sunt usor de facut, insa si cea mai mica scapare le poate distruge. Iata cateva greseli comune, pe care sa le eviti, pentru a face negrese perfecte:

1. Nu alegi reteta potrivita pentur tine
Exista doua feluri de negrese: cele pufoase si cele mai lipicioase. E foarte important sa stabilesti de dinainte ce fel de negrese vrei sa obtii. Daca iti plac cele mai consistente si cremoase, dar folosesti reteta gresita, vei fi dezamagit.

2. Nu lasi ciocolata sa se raceasca dupa ce ai topit-o
Atunci cand faci negrese, e imposibil sa nu trebuiasca sa topesti ciocolata. Chiar daca vrei sa te grabesti, e mai bine sa astepti cateva minute dupa ce ai topit ciocolata, inainte de a o amesteca cu ouale si zaharul. Altfel risti sa obtii o omleta.
Dupa ce ai topit ciocolata la foc mic, pune-o deoparte.



3. Nu folosesti tava corecta
Tava corecta este la fel de importanta ca orice ingredient din reteta. Negresele au nevoie, in general, de o tava de inaltime medie. Daca e prea inalta, vei obtine negrese subtiri si arse. Daca folosesti una prea mica, ele nu se vor coace destul.
Respecta reteta, insa tine mine ca o tava mai mica face negrese mai groase si are nevoie de mai mult timp de gatire. O tava mare are nevoie de mai putin timp, insa vei obtine negrese mai subtiri.

4. Astepti pana cand scobitoarea iese curata
Probabil ca stii testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca prajiturile sunt gata. Ei bine, daca scoti negresele dupa ce scobitoarea iese complet curata, vei fi dezamagit. Ele vor fi aproape arse. In loc sa fie pufoase si moi, vor fi uscate si se vor faramita.
Incepe sa le testezi cu 1-2 minute inainte de momentul in care crezi ca ar trebui sa fie gata. Scoate-le din cuptor cand pe scobitoare mai sunt cateva firimituri.

5. Tai negresele prea devreme
Mirosul de negrese proaspete este mai mult decat minunat. Desigur ca abia astepti sa le tai si sa le gusti, dar e mai bine sa rezisti tentatiei. Asteapta pana cand se racesc.
Odata ce le dai timp sa ajunga la temperatura camerei, aromele vor fi mai puternice, iar prajiturelele vor avea un gust mult mai bun decat atunci cand abia au fost scoase din cuptor.

Autor:  Andreea Utza