Site coolinaria.ro

Foloseste weekendul pentru a gati mai rapid in timpul saptamanii


Foloseste weekendul pentru a gati mai rapid in timpul saptamanii  Ai mai auzit acest sfat: e bine sa folosesti timpul liber din weekend pentru a-ti usura munca din timpul saptamanii. Asta inseamna ca iti poti pregati alimentele pentru intreaga saptamana, pentru a economisi timp in serile in care esti prea obosit ca sa iei o reteta de la zero.

1. Fa-ti un plan de cumparaturi
Uneori, ceea ce sta intre tine si o cina facuta in casa este un frigider gol. Cine mai are timpul si energia necesara sa mai mearga la cumparaturi dupa o zi obositoare de munca?
Fa-ti timp in weekend si mergi la cumparaturi. Fa-ti o lista cu ingredientele de care vei avea nevoie. Daca nu ai timp sa-ti creezi un meniu intreg, asigura-te ca ai alimente de baza in casa, pe care le poti transforma rapid in mancaruri, precum legume verzi, oua, paste si fasole la conserva.

2. Spala si pregateste ierburile
O data ce ai adus acasa legume verzi si salate, spala-le si usuca-le. Acest pas este foarte simplu si iti poate salva mult timp. Lasa salatele sa se usuce bine, apoi inveleste-le intr-un prosop umed de hartie si pune-le in pungi de plastic, sigilate. Poti pune la congelator ierburile pe care nu ai de gand sa le folosesti curand.



3. Gateste cereale sau fasole
O conserva de orz sau orez in frigider este foarte utila. Dureaza intre 15-45 de minute sa gatesti o cantitate mare, in timp ce-ti urmaresti serialul preferat. Fasolea dureaza putin mai mult sa fie gata, insa iti poate fi la indemana in timpul saptamanii.

4. Gateste o bucata de carne
O bucata de carne de pui se poate transforma intr-o gramada de reteta. Ca sa fie mai usoara, fa-o la gratar, apoi taie bucati mai mici si pastreaza-le la frigider, pana cand vei fi gata sa le consumi.

5. Fa un sos
Un sos aromat, deja preparat, poate fi o salvare pentru foarte multe retete. De exemplu, poti face un ulei de masline aromat, cu ierburile tale preferate. Va fi excelent de adaugat in orez si supe.
Poti pregati si o combinatie de ulei de masline si usturoi, pe care-l poti folosi in la fel de multe feluri. Sau, poti crea un dressing din tahini, care va deveni un alt sos in timpul saptamanii.

Autor:  Andreea Utza