Site coolinaria.ro

Beneficiile strugurilor


Beneficiile strugurilor Odata cu sosirea toamnei, apar si multe soiuri de struguri, care mai de care mai dulci si mai imbietoare. Consumul de struguri are multe beneficii, fie ca-i mananci cruzi, sub forma de gem sau suc. Iata care sunt acestea.

1. Reduc riscul de cancer
Strugurii contin antioxidanti puternici, cunoscuti sub numele de polifenoli. Acetia pot preveni sau incetini aparitia multor tipuri de cancer, inclusiv al celui pulmonal, pancreatic sau la colon.
De asemenea, vinul rosu este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii inimii.

2. Lupta impotriva bolilor inimii
Strugurii contin un flavonoid anti-inflamator, care reduce riscul arterosclerozei si protejeaza impotriva stricaciunilor aduse de colesterol. De asemenea, nivelul crescut de polifenoli din struguri reduce riscul bolilor sistemului cardiovascular, ajutand la reglarea tensiunii.

Fibrele si potasiul din struguri sunt si ele importante. O crestere a nivelului de potasiu si o scadere a celui de sodiu este o schimbare importanta pe care oricine ar trebui s-o faca, in dieta lui. Acest lucru scade riscul bolilor cardiovasculare. De asemenea, consumul crescut de potasiu este asociat cu un risc mai redus al infarctului, cu protejarea impotriva pierderii masei musculare si reducerea pietrelor la rinichi.

3. Tensiunea
Cum am spus si mai sus, potasiul are multe beneficii pentru corp. O deficienta este un risc foarte mare, ce poate duce la cresterea tensiunii din cauza sodiului. Strugurii sunt recomandati persoanelor cu tensiune mare.



4. Constipatia
Mancarurile bogate in apa precum strugurii, pepenii rosii si galbeni, te mentin hidratat si sunt importante pentru sanatatea sistemului digestiv. Strugurii contin si fibre, esentiale pentru combaterea constipatiei.

Autor:  Andreea Utza