Site coolinaria.ro

Dieta Zen sau Cat de mult iti doresti sa slabesti?


Dieta Zen sau Cat de mult iti doresti sa slabesti? Scurta si cuprinzatoare, dieta Zen este un exemplu de regim drastic, in care nu ai voie prea multe, suferi in schimb din greu, dar la final ti se garanteaza un rezultat uimitor: slabesti de nu te vezi.

E ciudat cum isi pot imagina initiatorii unor asemenea diete draconice, ca cineva, care chiar are nevoie sa slabeasca, ar putea sa le respecte intru totul. De obicei persoanele care au kilograme in plus sunt pofticioase, mancacioase si le este greu sa se abtina de la mancare (ca daca le-ar fi usor, ar fi si ele manechine pe podium). Desigur, cu un efort de vointa totul este posibil, dar asa ar fi mai usor sa se ambitioneze sa manance mai putin, sa renunte la dulciuri si la paine (de exemplu), sa faca sport si sa se mentina in forma.

Este greu, dar nu-i nimic, vin „expertii” in diete si ne propun idei nastrusnice de tipul dietei Zen.

Exista doua variante ale acestui regim de slabit: dieta Zen de 10 zile si dieta Zen de 14 zile, una mai restrictiva decat cealalta. Prima varianta ne spune sa mancam doar orez fiert timp de 10 zile. A doua varianta ne da voie sa mancam verdeturi, fructe, orez integral si sa bem ceai verde. Secretul insa nu consta in faptul ca nu mancam mai nimic ci in felul cum mestecam acest nimic (molfaim de 50-100 de ori fiecare inghititura). Daca suntem cuminti si respectam reteta avem dreptul la 2 cubulete de ciocolata neagra pe zi sau cateva fructe uscate.

La finalul calvarului slabim, se pare, opt kilograme, pe care le punem repede inapoi dupa ce incheiem „postul”, asta in cazul in care nu ajungem la spital din cauza de inanitie.

Nu ma luati in seama. Daca voi considerati ca merita incercarea, eu nu va impiedic, dar va rog sa imi spuneti si mie cum a fost si ce rezultate ati obtinut.

Autor:  Raluca Alupoaie