Site coolinaria.ro

5 mituri din cauza carora te ingrasi


5 mituri din cauza carora te ingrasi E foarte frustrant atunci cand tii o dieta stricta si rezultatele parca nu incep sa apara. Daca te cantaresti frecvent si observi ca nu te apropii de ceea ce iti doresti, e timpul sa te intorci la principiile pe care le urmaresti in dieta respectiva. Iata cateva mituri care pot dauna dietelor.

1. Daca esti activ, poti manca cat vrei
Ia in considerare urmatorul fapt: daca mananci doua prajituri de 400 de calorii, ca sa arzi toate acele calorii ar trebui sa alergi 6 km. Deci, o prajitura se da jos prin o ora sau mai mult pe banda de alergat. Daca nu esti un sportiv de performanta, inca trebuie sa ai grija cat de multe calorii consumi.

2. Poti pierde rapid in greutate, cam in doua saptamani
Cel mai probabil poti scapa de multe kilograme in doua saptamani, daca tii o dieta drastica. Insa cele mai multe se vor intoarce, odata ce revii la regimul tau obisnuit. Ca sa slabesti eficient, trebuie sa arzi mai multe calorii decat consumi. Asta inseamna ca, ar trebui sa scazi, de exemplu, cate 500 de calorii din aportul tau zilnic. E sanatos si eficient sa scazi treptat in greutate.

3. Daca mananci alimente sanatoase, poti manca oricat
Nu e neaparat adevarat. Pastele integrale sau orezul brun au la fel de multe calorii precum cele obisnuite. Avocado, nucile si uleiul de masline contin grasimi sanatoase pentru inima. Vinul rosu si ciocolata neagra sunt pline de antioxianti, insa daca faci abuz, nu faci decat sa-ti ruinezi regimul.



4. E mai bine sa mananci mese mici si multe, decat putine si mari
E o particica de adevar in acest mit. Metabolismul se trezeste de fiecare data cand mancam, deoarece trebuie sa proceseze ce am consumat. Deci, daca ai mai multe mese, metabolismul tau va lucra mai intens.
Insa, diferenta de calorii este atat de mica, incat aproape ca ea nu conteaza. Iar, pentru anumite persoane, a manca mai des inseamna si a manca mult mai mult.

5. E intotdeauna bine sa alegi o salata
Salata e o alegere sanatoasa, cine poate sa contrazica beneficiile unui amestec de legume proaspete? Insa, daca iti umpli salata cu toppinguri precum nuci sau branza grasa, sau folosesti dressinguri cu maioneza, asteapta-te ca salata ta sa aiba la fel de multe calorii ca un hamburger.

Autor:  Andreea Utza