Site coolinaria.ro

Cum sa alegi vasele pentru bucatarie


Cum sa alegi vasele pentru bucatarie Vasele de bucatarie trebuie alese foarte atent. Ele trebuie sa aiba un aspect placut, dar sa fie si functionale. Iata cateva sfaturi pentru momentul in care vei avea nevoie sa faci astfel de cumparaturi.

1. Alege marimea potrivita
Desi probabil ca iti plac farfuriile mari si frumoase, nu le vei iubi daca nu iti vor incapea in masina de spalat vase. Gandeste-te la spatiul de care dispui inainte de a cumpara ceva.
Nimanui nu ii place sa returneze un set de farfurii frumoase doar pentru ca dulapul nu este destul de mare incat sa incapa.

2. Nu cumpara seturi
De obicei, seturile contin prea multe din ceea ce nu avem nevoie in acel moment. Cauta un loc de unde iti poti alege tu exact ceea ce vrei si ceea ce ai nevoie. In felul acesta va fi foarte usor sa le inlocuiesti atunci cand se strica. De asemenea, niciodata nu strica putina varietate.

3. Albul este clasic si portelanul nu te va dezamagi niciodata
Niciodata nu poti sa te pacalesti cu vase de culoarea alba. Sunt frumoase, clasice si versatile. Fac un set perfect si le poti intotdeauna adauga un pic de culoare prin a le combina cu boluri sau cesti de cafea. Cauta intotdeauna obiecte la reduceri, preferabil de culoare alba pentru a le putea combina cu orice ai in casa.

4. Cumpara destule pentru o eventuala petrecere
Desi este doar un singur om in casa ta in acest moment, posibil doi, este foarte bine sa planuiesti pentru o eventuala petrecere in familie sau cu prietenii. Vei fi foarte fericita ca ai facut-o. Daca ai destul spatiu si iti permiti, cumpara cel putin atatea farfurii cat vei avea nevoie pentru cea mai mare petrecere pe care crezi ca o vei da in urmatorii 10 ani. Gandeste-te si la o eventuala petrecere cu prietenii a copilului tau.



5. Cumpara un set care sa fie bun pentru orice situatie
Nu investi in doua seturi, unul pentru viata de zi cu zi si unul pentru evenimente. Cel mai bine este sa gasesti un set destul de versatil cat sa il poti folosi pentru ambele. Cauta un set care sa te multumeasca pentru ambele ocazii si care sa iti salveze spatiul de care ai mare nevoie.

6. Nu este un lucru rau sa-ti dai banii pe vase
Daca ai in plan sa folosesti aceste vase pentru urmatorii multi ani, nu ar strica sa-i dai pe ceva de calitate. Durabilitatea este un lucru la care trebuie sa te gandesti foarte bine. De asemenea, cumpara ceva care sa se potriveasca cu orice stil de bucatarie.

Autor:  Andreea Utza