Site coolinaria.ro

Cum sa alegi pahare potrivite pentru familia ta


Cum sa alegi pahare potrivite pentru familia ta Cand adultii incearca sa-si cumpere tacamuri si alte lucruri pentru bucatarie nu ar trebui sa fie o problema. Acestea vin atunci cand apar copiii. Trebuie sa alegi cu atentie pentru a respecta cererile copilului tau si pentru a preveni varsatul si ranile inutile pe care le pot provoca paharele tale.

1. Stiluri potrivite
Alege pahare pe care copilul tau sa le poata manevra cu usurinta si din care poate bea linistit. Paharele inalte si subtiri nu sunt bune pentru copii. Acestea sunt foarte greu de prins cu maini mici. De asemenea, sunt foarte usor de varsat.

Asigura-te ca designul si forma paharului este perfecta pentru mana unui copil. Un pahar cu un fund mai greu ii va da stabilitate si va fi mai greu de daramat. Paharele cu piedestal sunt de obicei mai usor de manevrat, dar sunt si mai usor de spart.

2. Marimea conteaza
Alege un sortiment de pahare care pot fi bune pentru copiii de mai multe varste. Acest lucru iti va ocupa mai mult din spatiul din dulap, dar va merita atunci cand nu vei avea de curatat cioburi. Tine minte ca paharele mai mari inseamna o greutate mai mare pe care copilul va fi nevoit sa o manevreze. Un pahar de 100 de ml umplut va fi mult mai usor de manevrat de catre un copil de 3 ani decat unul de 200 umplut doar pe jumatate.



3. Durabilitate
Paharele pe care scrie ca nu pot fi sparte sunt excelente pentru copii. Totusi, aceste modele pot fi si ele sparte. De obicei atunci cand sunt scapate la unghiul perfect, ele se pot sparge ca si cele obisnuite. Dar, in general, dureaza mai mult decat cele normale. Alege paharele facute din sticla mai groasa, deoarece copiilor le place sa roada lucruri si nu vei dori ca paharul sa se sparga atunci cand face asta. De asemenea, aceste pahare rezista mai mult atunci cand sunt spalate in masina de spalat vase.
Paharele acrilice sunt cele mai bune pentru copii, fiind foarte economice si user-friendly. De asemenea, nu ajung ascunse in nisip sau lasate pe undeva prin parc.

4. Ocazii speciale
Foloseste acelasi rationament si atunci cand cumperi pahare pentru ocazii speciale. Copiilor le place sucul, asa ca ar trebui sa cauti pahare mai groase dar mai mici. Acestea vor fi manevrate mai usor si vor fi mai durabile.

Autor:  Andreea Utza