Site coolinaria.ro

Idei pentru un mic dejun rapid


Idei pentru un mic dejun rapid Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de aceea nu trebuie niciodata sa sari peste ea. Un mic dejun echilibrat iti poate oferi energie pana la pranz si te poate ajuta sa mananci mai putin in timpul zilei. Daca nu ai intotdeauna timp pentru o masa copioasa, iata cateva idei simple si rapide.

1. Toast cu unt de arahide
In loc sa cumperi o gogoasa de la patiserie, mai bine foloseste o felie de paine integrala, prajita si plina de fibre sanatoase. Adauga o lingura de unt de arahide, pentru o doza buna de proteine. De asemenea, poti pune si o lingura de stafide, susan sau chiar arahide, pentru si mai multe fibre care te vor ajuta sa asimilezi nutrientii incet si sigur.

2. O gogoasa simpla si lapte cu ciocolata
De obicei, o gogoasa simpla este mult mai sanatoasa decat o briosa plina de crema sau fructe confiate. De exemplu, o gogoasa fara umplutura poate avea in jur de 280 de calorii, pe cand o briosa poate ajunge pana la 500. Adauga o doza de fibre consumand cateva midgale.

3. Fructe si branza
Un mic dejun simplu si echilibrat. Ia un mar, feliaza-l, si serveste-l alaturi de cateva felii de branza cheddar. Nu uita sa incluzi si cateva nuci, deoarece sunt foarte sanatoase si te vor ajuta sa te simti satul.



4. Pizza la micul dejun
Daca ti-a ramas o felie de pizza de la cina, o poti consuma la micul dejun. E mult mai bine decat sa-ti cumperi ceva dulce de la magazin sau, si mai rau, sa sari de tot peste micul dejun. Totusi, daca preferi ceva mai sofisticat, incearca o felie de paine prajita, unge-o cu ricotta si adauga cateva rosii. Stropeste cu putin ulei de masline (cam o lingura) si adauga sare si piper.

5. Batoane de cereale
Ca sa poata inlocui un mic dejun, un baton de cereale ar trebui sa aiba intre 3 si 5 grame de fibre si 10 grame de proteine. Deoarece aceste batoane nu indeplinesc intotdeauna aceste conditii, e bine sa le consumi alaturi de un iaurt si cateva alune.

6. Iaurt cu cereale
Fa-ti propria combinatie de iaurt, cereale si fructe. Este rapid, simplu si il poti lua cu tine la serviciu, daca nu ai timp sa mananci inainte de a pleca. Pentru si mai multe fibre si vitamine, adauga cateva nuci proaspete sau fructe confiate. Nucile pecan sau afinele sunt alegeri excelente.

Autor:  Andreea Utza