Site coolinaria.ro

Secrete pentru prajituri delicioase


Secrete pentru prajituri delicioase Daca toate masuratorile si amestecurile implicate in crearea prajiturilor te ametesc si preferi sa eviti prajiturile de casa, nu te teme. Cu aceste secrete vei cuceri toate dulciurile, in timp ce te distrezi.

1. Rezultatele bune incep din bolul in care amesteci
Un tort este, practic, un experiment chimic, o serie de ingrediente amestecate in ordinea potrivita care reactioneaza pentru a produce un efect specific. Torturile cu unt isi iau textura fina din combinatia de unt si zahar, la care sunt adaugate oua si lapte si alte ingrediente mai solide. Orice tort ai vrea sa faci, tine minte sa respecti cu exactitate intructiunile. Ordinea si metoda descrisa in acestea va conta foarte mult pentru produsul final.

2. Cunoaste-ti cuptorul
Pentru a preveni greselile la coacere, cumpara-ti un termostat pentru cuptor. Este cea mai buna metoda prin care sa fii sigur ca acesta are temperatura care trebuie si este calibrat corect. Tortul trebuie pus intotdeauna in mijloc, nici prea sus si nici prea jos. Pentru a verifica daca este facut, apasa incet pe mijlocul tortului. Daca revine la forma initiala inseamna ca este facut.

3. Alege o tava potrivita
Marimea acesteia este specificata in reteta, deoarece acesta creste in volum cu 50%, pana la 100% in timpul coacerii. Daca tava este prea mica, tortul va da pe afara. Culoarea este importanta de asemenea. Tavile facute din sticla sau cele de culoare neagra au nevoie de o reducere a temperaturii cu 25 de grade.



4. Foloseste faina potrivita
Diferite feluri de faina vor avea un procentaj diferit de proteine. Cu cat mai multe proteine, cu atat mai mult gluten. Faina de prajituri are cel mai putin gluten, si poate fi folosita pentru torturile mai light. Faina de paine are cel mai mult gluten si este folosita pentru torturile mai dense.

5. Cantareste, nu masura faina
Daca nu ai un cantar de bucatarie, atunci este timpul sa-ti iei unul. Cantarul este singurul mod eficient prin care iti masori faina. Daca o masori cu o cana, atunci te poti trezi cu o cantitate dubla de faina decat ai dori.

6. Da-i timp
Raceste tortul pentru 20 de minute dupa coacere, apoi scoate-l din tava: intoarce-o tava si agit-o putin, pana se va desprinde.

Autor:  Andreea Utza