Site coolinaria.ro

Cum sa pregatesti meniul pentru o petrecere


Cum sa pregatesti meniul pentru o petrecere Urmeaza sa organizezi o petrecere acasa sau pur si simplu vrei sa ai o seara alaturi de prieteni? Probabil ca-ti faci deja griji in privinta mancarii. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa pregatesti un meniu delicios:

1. Alege produse de sezon
Inainte sa-ti planifici felurile de mancare, gandeste-te ce produse se gasesc proaspete in acest sezon. Mai ales pe timpul toamnei, piata abunda de legume si fructe delicioase, dupa care oaspetii tai se vor da in vant.

2. Experimenteaza
E o ocazie buna pentru a experimenta o reteta noua, cat timp aceasta nu e singura pe care o vei servi invitatilor. Restul meniului trebuie sa ramana constituit din retete pe care le stapanesti.

3. Diversifica
Un meniu interesant nu inseamna ca fiecare reteta sa fie complicata sau sa iti ia foarte mult pana o termini. Cat timp mancarurile tale sunt pline de arome si texturi, ele pot fi oricat de simple. Ideea e sa nu-ti plictisesti oaspetii.



4. Reinventeaza vechile retete
Aproape orice reteta clasica poate fi transformata in ceva mult mai interesant si apetisant. De exemplu, serveste pastele tale preferate in suporturi micute si decorate frumos.

5. Nu uita de vegetarieni
Asigura-te ca cel putin 30% din meniul tau nu contine carne. Asta este esential pentru orice vegetarian, dar si pentru restul invitatilor, care se vor bucura de varietate.

6. Cumpara rezerve
Intotdeauna e bine sa te asiguri ca-ti ajunge mancarea. Cumpara mai multe alimente simple, precum alune, masline, baghete sau sosuri. In caz ca oaspetii tai sunt foarte infometati, vor avea ce sa manance. De asemenea, poti face cateva platouri cu branzeturi.

Autor:  Andreea Utza