Site coolinaria.ro

Slabeste cu smoothie-uri delicioase


Slabeste cu smoothie-uri delicioase Chiar daca multe dintre ingredientele traditionale din smoothie-uri sunt bune pentru a scadea in greutate, unele sunt pur si simplu magice. Iata care sunt acestea.

1. Avocado
Avocado este alimentul perfect cu care ii poti da smoothie-ului tau o textura mai groasa si prin care poti scapa de kilogramele in plus. Acesta are grasimi sanatoase, care te vor face sa te simti satul pana la urmatoarea masa, dar si o multime de vitamine si minerale.

2. Fructele de padure
Orice fel de fructe de padure, cum ar fi capsunile, afinele, murele sau zmeura, vor adauga gust unui smoothie fara o multime de calorii sau zahar. In plus, sunt bogate in fibre, care te vor face sa simti satul, dar si in antioxidanti.

3. Semintele de chia
Acestea sunt pline de fibre si proteine care te vor face sa te simti satisfacut, dar au si o multime de nutrienti sanatosi precum calciu, antioxidanti sau omega-3. De asemenea, este cunoscut faptul ca absorb toxine din tractul digesiv. Majoritatea retetelor iti cer seminte de chia.

4. Scortisoara
Acest condiment foarte popular ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, prin imbunatatirea metabolismului glucozei. Rezultatul este o reducere a excesului de glucoza, care in mod normal poate fi depozitata ca si grasime. Grasimea abdominala este mai sensibila la aceste efecte ale scortisoarei decat grasimea din alte parti ale corpului.



5. Uleiul de cocos
Acesta este probabil cel mai bun ingredient din lista. Daca vrei sa scazi in greutate, ar trebui sa te gandesti serios la uleiul de cocos. Grasimile prezente in acest ulei sunt folosite de catre corp ca si energie si nu sunt depozitate ca grasime. Acest ulei te va tine satul si plin de energie.

Autor:  Andreea Utza