Site coolinaria.ro

Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi


Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi Atunci cand incerci sa-ti tii greutatea sub control privesti carbohidratii ca pe o mancare interzisa. Pastele? Nici nu mai visezi la ele. Afla, totusi, ca nu trebuie sa le elimini de tot din dieta, pentru ca ele sunt sanatoase si chiar te pot ajuta. Iata cum te poti bucura in continuare de paste delicioase.

1. Nu le evita complet
Daca elimini din dieta ta o mancare pe care o iubesti, nu vei face decat sa o doresti si mai mult. Cand vei ceda si o vei manca, intr-un final, e foarte posibil sa faci abuz. Daca, de exemplu, iti plac taiteii noodles, nu ii scoate de tot din dieta. Mananca-i din cand in cand, in cantitati moderate.

2. Concentreaza-te pe arome
E mai putin probabil sa mananci prea mult, atunci cand fiecare inghititura pe care o iei are o aroma puternica si delicioasa. Prepara un sos din rosii sote, ulei de masline, usturoi si busuioc proaspat. Incearca un pesto nou, sau amesteca pastele cu proteinele tale preferate. O portie mica de paste te poate multumi, chiar daca nu te astepti la asta. Inlocuieste smantana grasa cu putin vin alb, pentru un sos incredibil de cremos.

3. Foloseste cereale integrale
Exista o diferenta intre a manca o chifla si o portie de paste de marimea unui pumn. Nu toti carbohidratii sunt creati in mod egal. Nutritonistii recomanda sa consumi cel putin 40% din caloriile zilnice din carbohidrati, iar acestia sa provina, de preferat din mancaruri integrale.
Incearca pastele integrale sau fii aventuros si testeaza pastele din orez brun sau chiar quinoa. Poti avea surprize placute!



4. Pune cat mai multe legume
Daca ai o leguma preferata, e timpul sa te bucuri de ea. De exemplu, adauga in paste o portie de ciuperci sote, dovlecei, rosii sau masline. Incearca pastele cu legume la cuptor si pune orice leguma cu frunze verzi gasesti prin frigider. Dupa ce se vor amesteca si vor iesi din cuptor, nici nu vei observa ca sunt acolo.

5. Serveste-le ca garnitura, nu fel principal
Concentreaza-te pe proteine si legume, ca fel principal. Pastele nu sunt decat o garnitura, alaturi de acestea, care sa le completeze. Prepara portii mici, de marimea unui pumn, cu un sos simplu de ulei de masline, suc de lamaie si parmezan ras. In acest fel, te poti bucura de carbohidrati fara sa-ti ruinezi total dieta.

Autor:  Andreea Utza