Site coolinaria.ro

Glazureaza-ti tortul ca un profesionist


Glazureaza-ti tortul ca un profesionist S-au dus zilele torturilor si prajiturilor glazurate inegal, cu straturi de blat de diferite marimi. E timpul sa inveti sa-ti imbraci tortul in glazura ca un profesionist. Urmeaza aceste sfaturi si descopera cat de simplu este, de fapt.

1. Pregateste-ti tortul
E important sa pornesti corect de la inceput. Dupa ce ai copt si lasat la racit blatul pentru tort, e timpul sa tai straturile. Folosesti un cutit lung cu zimti, deoarece iti trebuie o suprafata plata si dreapta pentru glazura.
Dupa ce ai taiat straturile, pune in cuptor toate bucatelele taiate de pe margini. Lasa-le acolo pana devin crocante, apoi scoate-le si lasa-le la racit. Cand le poti atinge, transforma-le in mici firimituri, pe care le vei folosi la final.

2. Foloseste sirop
Nimanui nu-i place un tort uscat, asa ca e mai bine sa eviti astfel de retete. Mai mult decat atat, siropul va prelungi viata tortului. Unge fiecare strat de blat cu un sirop simplu. Poti folosi ierburi si condimente, pentru a crea siropuri aromate. De exemplu, poti combina esenta de vanilie cu putina lamaie.

3. Incepe sa imbraci tortul
Primul pas este sa trasezi o bordura rotunda, de-a lungul tortului. Aceasta va pastra restul de crema la locul ei, acolo unde o pui tu. De asemenea, nu va permite ca restul umpluturilor, daca folosesti, de exemplu, gem, sa curga pe margini.

4. Pune crema pe primul strat
Foloseste o lingura de inghetata pentru a masura cat de multa crema pui. Pune 2-3 linguri in centrul blatului (cam jumatate de cana). Foloseste o spatula cu care sa intinzi gentil crema spre margini.



5. Continua sa adaugi crema
Pune al doilea strat de blat peste primul si repeta pasii: unge cu sirop, fa marginea din crema si pune apoi restul. Repeta cu toate celelalte straturi ramase.

6. Ultimul pas
Deasupra tortului, pune o lingura in plus de crema si impinge-o usor spre margini, ca sa le imbraci si pe acestea. Pune tortul in frigider pentru cel putin 30 de minute, sau chiar peste noapte, daca poti. Ziua urmatoare, mai pune un strat de crema peste intreg tortul si foloseste firimiturile de blat pe care le-ai pastrat pentru a face un model interesant. De asemenea, il poti orna cu nuci macinate, intregi sau chiar forme din ciocolata rasa.

Autor:  Andreea Utza