Site coolinaria.ro

Secretele placintelor perfecte


Secretele placintelor perfecte Placintele sunt delicioase, fie ca sunt cu mere, prune sau dovleac. Desi ele nu sunt tocmai niste dulciuri complicate, sunt cateva secrete pe care trebuie sa le stii. Iata cum sa faci placinte delicioase de fiecare data.

1. Pastreaza ingredientele reci
Untul trebuie tinut la frigider pana in momentul cand il folosesti. Atunci cand adaugi apa, pune si cateva cuburi de gheata. Adauga cate o lingura de apa rece in aluat, pe rand.

2. Pune aluatul la frigider dupa fiecare pas
Raceste aluatul imediat dup ace l-ai amestecat, pentru ca faina sa poata absorbi tot lichidul. Raceste-l din nou dup ace l-ai rulat si l-ai asezat in tava, pentru a se relaxa si a nu se scufunda atunci cand il vei pune in cuptor.
Penntru placintele cu doua straturi de blat, pe cel de deasupra intinde-l pe o farfurie si lasa-l la frigider cat timp te ocupi de umplutura.

3. Foloseste cruste decorative
Mai ales atunci cand faci placinte cu fructe care contin mult suc, e important ca aburii sa fie eliminati. Asta se poate rezolva foarte usor cu o crusta decorative.

4. Nu rula aluatul prea mult
Incearca sa astupi gaurile din aluat, nu il amesteca si rula iar cu facaletul. Asta il va face sa devina tare.

5. Foloseste cat de putina faina poti, atunci cand rulezi
Aluatul poate absorbi faina in exces, lucru care il va face prea tare. Dupa ce ai intins aluatul, ia o pensula si sterge faina in plus.

6. Incinge cuptorul
Majoritatea retetelor cer ca initial sa se foloseasca o temperature crescuta, apoi sa se scada pe parcurs.



Autor:  Andreea Utza