Site coolinaria.ro

De ce sunt ouale sanatoase


De ce sunt ouale sanatoase Ouale contin atat de multe beneficii nutritionale incat ele pot fi comparate cu un amestec de multivitamine al naturii. Ele au antioxidanti puternici si nutrienti foarte buni pentru creier. Iata motivele pentru care ouale sunt atat de sanatoase.

1. Contin foarte multi nutrienti
Un singur ou contine o cantitate mare de nutrient. Ele sunt bogate in vitamin, minerale, protein de calitate, grasimi sanatoase si alti nutrient mai putin cunoscuti. Un singur ou contine: vitaminele B12, B2, A, B5, seleniu, dar si calciu, fier, potasiu, zinc, magneziu etc.
Un ou mare contine cam 77 de calorii, 6 grame de protein, 5 grame de grasime dar si carbohidrati.

2. Influenteaza pozitiv colesterolul si nu cresc riscul bolilor cardiovasculare
Majoritatea oamenilor se tem de oua deoarece cred ca sunt pline de colesterol. Un singur ou contine 212 grame de colesterol, ceea ce este enorm in comparative cu alte mancaruri. Totusi, daca un aliment contine cholesterol asta nu inseamna ca el va creste nivelul colesterolului rau din sange. Ficatul este cel care produce colesterolul, in fiecare zi. Daca vei consuma cholesterol, ficatul tau va produce mai putin, si invers.
Ouale cresc nivelul colesterolului bun si il scad pe cel rau. Studiile care au examinat ouale au demonstrat ca ele nu sunt associate cu bolile cardiovasculare.



3. Contin protein de calitate si amino acizi
Proteinele sunt foarte importante pentru organism. Ele contin amino acizi legati impreuna, ca un lant. Exista 21 de amino acizi pe care corpul ii foloseste ca sa-si construiasca proteinele. Organismul nu-i poate produce pe toti, 9 dintre acestia trebuie luati din alimentatie.
Ouale sunt surse excelente de proteine si contin toti amino acizii esentiali in cantitati optime.

4. Consumate la micul dejun, te ajuta sa scapi de grasime
Ouale contin carbohidrati, dar si multe protein si grasimi. Ele contribuie foarte mult la senzatia de satietate. Din acest motiv, nu este surprinzator faptul ca studiile au confirmat ca ele ajuta la slabit.
Daca vei consuma oua la micul dejun te vei simti satul mai mult timp si vei consuma mai putine calorii de-a lungul zilei.

Autor:  Andreea Utza