Site coolinaria.ro

Ce servim la o reuniune de familie


Ce servim la o reuniune de familie Daca ai de gand sa iei masa alaturi de o multime de oameni, trebuie sa te gandesti foarte bine la meniu, deoarece ar putea fi o adevarata incercare. Un plan te va ajuta foarte mult, dar cel mai bine este sa alegi mancaruri in stilul tau, care sa se potriveasca si cu ceilalti. Iata cum sa te descurci cu o reuniune de familie.

1. Gatitul la comun
Este perfect intr-o familie in care oamenii stiu sa gateasca, in special pentru petrecerile ce au loc intr-o bucatarie spatioasa. Gatitul la comun este un mod excelent prin care sa iti impartasesti experientele cu rudele si ofera o oportunitate pentru a impartasi retetele cu ceilalti. Va fi foarte important sa alegeti pe cineva ca fiind sef de bucatarie, care sa faca o lista cu toate retetele de care va fi nevoie. Daca alegi acest procedeu, trebuie mai intai sa pui la punct un buget, si sa strangi banii de la fiecare invitat. Tine minte ca shoppingul poate dura chiar doua sau trei zile, deci incearca sa cumperi alimentele necesare inainte de deadline.

2. Mancare facuta de oaspeti
Un astfel de procedeu functioneaza bine daca alegi mai intai un meniu, de unde ceilalti isi pot alege ceea ce vor aduce si numarul portiilor. Nu lasa nimic la intamplare si fii foarte clar in ceea ce le ceri. Asta va preveni duplicatele si te va asigura ca nu vei ramane fara mancare. Cere-le celor cu preferinte speciale sa aduca mancarea lor preferata care poate fi impartita si cu ceilalti.



3. Mancare adusa de oaspeti
De data aceasta fara meniu. Este probabil cea mai simpla procedura dintre toate. Ii lasi pe ei sa decida ceea ce vor aduce. Fiecare familie isi aduce singura mancarea, fiecare pentru bugetul si preferintele lui. Daca fiecare familie aduce cate ceva in plus, atunci ar putea sa fie destula mancare pentru toti, in caz ca vreti sa o impartiti.

4. Bauturile
Cand vine vorba de bauturi, evita barul liber, deoarece vei avea nevoie de o multime de sucuri si va costa foarte mult. In schimb, limiteaza-te la cateva feluri de bere, vin, si o multime de bauturi slabe, in special daca petrecerea este tinuta vara. Poti face un buget sau ii poti ruga sa isi aduca singuri de acasa ce prefera.

Autor:  Andreea Utza