Site coolinaria.ro

Top 5 ceaiuri pentru slabit


Top 5 ceaiuri pentru slabit Odata cu venirea frigului e tot mai placut sa te bucuri de o ceasca fierbinte de ceai aromat. Ceaiurile pot fi aliati minunati in lupta cu kilogramele in plus, asa ca nu te sfii sa le consumi regulat. Iata care sunt cele mai eficiente.

1. Ceaiul de menta
Frunzele te menta sunt folosite pentru a crea un ceai delicios si racoritor. Ca sa il prepari in casa, ia o lingura de frunze verzi sau uscate si adauga-le in apa clocotita. Lasa-le la infuzat timp de 4-5 minute, apoi strecoara ceaiul. Adauga putina miere. Ceaiul de menta imbunatateste digestia si te ajuta sa arzi mai multe calorii.

2. Ceaiul verde
Ceaiul verde este un bun prieten al metabolismului tau. El te ajuta sa arzi pana la 70 de calorii pe zi. De asemenea, el creste nivelul antioxidantilor din organism. Ceaiul verde trebuie sa stea la infuzat timp de 2-3 minute.



3. Ceaiul de trandafir
Una dintre cele mai vechi arome de ceai, cea de trandafir, se obtine din petalele aromate ale acestora. El are un efect terapeutic minunat asupra organismului. In afara faptului ca elimina toxinele si imbunatateste aspectul pielii, el contine vitaminele A, B3, C, D si E si lupta impotriva infectiilor. El previne constipatia si te ajuta sa slabesti.

4. Ceaiul de afine
Afinele sunt fructe delicioase, bogate in antioxidanti, la fel ca toate fructele de padure. Ceaiul de afine este, si el, la fel de aromat. El ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si, cel mai important, te ajuta sa-ti controlezi poftele, mai ales cea de dulce.

5. Ceaiul de anason stelat
Anasonul stelat provine din China si poate fi folosit in tratamentul bolilor digestive, precum durerile de stomac, diareea sau greata. Atunci cand ai probleme cu stomacul, bea-l incet.

Autor:  Andreea Utza