Site coolinaria.ro

Cum sa faci un ceai perfect


Cum sa faci un ceai perfect Ceaiul este mai mult decat o bautura calda, el este o bautura cu o istorie indelungata si cu un ritual esential. Desi pare simplu de facut, e foarte usor sa o dai in bara. Iata care sunt secretele unui ceai perfect.

1. Apa
Indiferent daca folosesti frunze de ceai sau pliculete, apa este al doilea cel mai important ingredient. Apa ce contine clor poate dauna grav ceaiului tau, il va face sa miroasa urat si sa aiba un gust ciudat. O ceasca de ceai bun incepe cu apa filtrata sau plata. Niciodata apa distilata.

2. Apa fiarta sau doar calda?
Nu toate ceaiurile se prepara la fel. Chiar daca majoritatea au nevoie de apa clocotita, exista cateva care cer doar apa fierbinte sau poate chiar o apa calduta. Experimenteaza cu ceaiurile tale si vezi care e metoda care li se potriveste cel mai bine.



3. Infuzarea
Pune frunzele sau pliculetul de ceai in cana cu apa. Daca iti place sa servesti ceaiul cu lapte, il poti adauga. Unele persoane adauga laptele inaintea apei, insa ceaiul se face mai bine in apa fierbinte, asa ca lasa laptele la final.

4. Alte sfaturi

Daca preferi ceaiul mai degraba caldut si nu fierbinte, foloseste apa clocotita si las-o sa se raceasca singura sau adauga cateva cuburi de gheata.

Daca vei pune ceaiul in apa inainte ca ea sa clocoteasca vei obtine un ceai foarte puternic, care se bea cu mult zahar si nu este pe gustul tuturor.

Daca faci ceai verde, nu-l lasa la infuzat mai mult de 1-2 minute. Dupa un timp, el devine amar.

Daca folosesti frunze de ceai, poti obtine numeroase arome. Incearca sa combini frunze diferite sau similare. De asemenea, scortisoara poate fi adaugata in ceaiuri pentru un gust si un miros deosebit.

Autor:  Andreea Utza