Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru placinta cu dovleac


Sfaturi pentru placinta cu dovleac Dovlecii au aparut deja si nu e niciun secret ca oricine iubeste o placinta aratoasa si bine facuta. Iata cateva sfaturi care or sa te ajute sa prepari o placinta cu dovleac perfecta:

1. Foloseste nucsoara proaspata
E usor sa cumperi condimentele din supermarket, deja ambalate, insa cele proaspete sunt mult mai sanatoase. Cumpara nucsoara intreaga si da-o pe razatoare. Aceste minute in plus pe care i le oferi placintei tale se vor simti cu siguranta in rezultatul final.

2. Fa-ti singur blatul
Nu cumpara blaturi din comert, deoarece nu poti fi sigur de calitatea ingredientelor. Prepara-l singur, acasa, pentru ca nu e o reteta complicata.

3. Nu uita sa ungi cu ou
Ca sa obtii o crusta rumena si frumoasa, nu uita sa o ungi cu putin ou batut inainte de a o baga la cuptor.

4. Foloseste si zahar brun
Zaharul brun are un gust mult mai intens decat cel alb. Daca vrei sa obtii o placinta mai bogata, foloseste jumatate zahar brun, jumatate zahar alb.



5. Incalzeste cuptorul
E foarte important sa incalzesti cuptorul inainte de a baga placinta. Astfel, vei obtine o crusta crocanta si o textura foarte placuta.

6. Pune intai blatul la cuptor
Inainte de a adauga umplutura, pune blatul in cuptorul incalzit pentru cateva minute. Asta va impiedica blatul sa devina apos din cauza dovleacului.

7. Stoarce umplutura
Dovleacul contine destul de multa apa, iar daca nu il vei stoarce, el iti va umezi blatul prea mult.

Autor:  Andreea Utza