Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti sucul de rosii


Cum sa folosesti sucul de rosii Rosiile sunt sanatoase, delicioase si foarte versatile. Nu-i de mirare ca foarte multa lume alege sa faca suc de rosii in casa. Te-ai decis si tu sa-l prepari si nu stii cum sa il folosesti? Iata cateva intrebuintari.

1. Bea-l simplu
Rosiile contin minerale si vitamine esentiale, precum potasiul, licopenul, vitaminele C, A si B6. Ca orice antioxidant, licopenul este benefic pentru organism si lupta impotriva multor tipuri de cancer si boli ale inimii. Daca nu-ti place gustul sucului de rosii, il poti amesteca cu alte fructe sau legume, precum castravete, morcov, telina sau suc de mere.

2. Foloseste-l la mancaruri cu carne
In loc sa folosesti apa pentru a fierbe mancarurile cu carne, foloseste suc de rosii. Are mai mult acid si ajuta carnea sa se inmoaie mai bine. Datorita acestei aciditatii, sucul de rosii poate fi si o marinata foarte buna. Are mai putin acid decat sucul de lamaie, deci este o alegere buna si pentru cei care cauta ceva mai bland.

3. Amesteca-l in supe
Multe supe, de la supa simpla de rosii pana la gazpacho, folosesc sosul de rosii ca baza. Chiar daca o supa buna nu are nevoie neaparat de suc de rosii, tot poti inlocui o parte din apa cu putin suc. Ii vei da o alta aroma.



4. Fierbe pastele sau orezul
Orezul si pastele se fierb, in general, in apa, insa le poti da putin gust de rosii daca le fierbi in suc. Poti inlocui toata apa cu suc de rosii, sau doar amesteca o cantitate mica in apa, pentru un gust mai slab. Si pastele si orezul absorb foarte bine aromele in timp ce fierb, deci chiar daca vei folosi foarte putin suc de rosii ele tot vor capata un gust nou si placut.

5. Fa un sos
Sucul simplu de rosii este prea lichid pentru a face un sos pentru spaghete, insa tot il poti folosi pentru a face un sos cu putine calorii pentru paste, legume sau carne. Adauga-i cateva ierburi, precum organo sau busuioc si ingroasa-l cu o lingurita de amidon de porumb.

6. Fa-ti propriul dressing pentru salate
Daca amesteci sucul de rosii cu putin ulei de masline si putin otet, vei obtine un dressing delicios, numai bun pentru salate. Poti adauga si alte ingrediente, precum busuioc, usturoi, paprika si suc de lamaie. Vei avea un dressing original si delicios, asemanator celor frantuzesti sau catalane.

Autor:  Andreea Utza