Site coolinaria.ro

Ce poti face cu caserolele


Ce poti face cu caserolele Caserolele de plastic reutilizabile sunt foarte utile in bucatarie, si nu numai. Ele contribuie la protejarea mediului, deoarece in loc sa cumperi seturi de caserole pe care le poti folosi o singura data, acestea pot fi utilizate de foarte multe ori. Alege casolete rezistente, cu capac din plastic. Iata cum le poti folosi.

1. Pentru resturile de mancare
Daca ti-au ramas resturi de la pranz sau de la cina si crezi ca le vei folosi mai tarziu, pastreaza-le intr-o caserola, in frigider. E mult mai bine decat sa le tii in farfurii sau castroane, mai ales pentru mancarurile care au un miros puternic. Capacul va tine mirosurile departe de alimentele din frigiderul tau.

2. Pachetul pentru serviciu
Atunci cand vrei sa-ti iei o salata sau ceva mai consistent pentru serviciu, poti folosi o casoleta din plastic. E mult mai usor de transportat si mult mai sigura decat o punga. De asemenea, e mai usoara decat un borcan. La fel ca in cazul resturilor din frigider, vei pastra mirosul mancarii doar pentru tine, nu si pentru restul colegilor care-si pun mancarea in frigiderul comun.

3. Poti transporta mancarea sau oferi cuiva la pachet
Se intampla sa faci mancare pentru copii sau o prajitura pe care vrei sa o imparti si cu acestia. O casoleta e cea mai la indemana solutie pentru a transporta usor. Poate ai avut o mica petrecere in familie, iar invitatilor tai le-a placut foarte mult tortul. Deoarece a mai si ramas din el, le poti oferi si lor o bucata pentru acasa. E mult mai usor sa le dai intr-o casoleta, pe care ti-o vor inapoia ulterior.



4. Poti tine mancarea pentru animale
Ca sa nu tii mancarea in pungi care se pot rupe, poti depozita mancarea pentru animale in casolete. Astfel, o vei tine departe de animalutele mai curioase. De asemenea, daca vei uita casoleta in preajma lor, le va fi mult mai greu sa rastoarne toata mancarea din ea, asa cum ar face-o foarte usor in cazul unei pungi. Ai grija sa folosesti una care se inchide bine.

5. Pentru organizarea condimentelor
Nu toate condimentele sunt in borcanase, pe unele le cumparam la plic. Pentru a le putea tine organizate, foloseste o casoleta pe care depoziteaz-o undeva la indemana, poate intr-un sertar din bucatarie. In ea poti aranja toate plicurile cu condimente, si le vei gasi intotdeauna cand ai nevoie de el. De asemenea, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca se varsa prin tot sertarul.

Autor:  Andreea Utza