Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu ghimbir (I)


Cum sa gatesti cu ghimbir (I) Ghimbirul creste in principal in Australia, Jamaica, China si Africa, dar poate fi gasit in orice supermarket. Este un ingredient foarte popular in multe mancaruri si poate fi folosit chiar si in ceaiuri. Iata cateva sfaturi despre cum sa-l alegi și folosești în mâncăruri.

1. Cauta radacinile mai mari
Cauta-le pe cele care sunt cele mai mari si mai umede. De asemenea, cauta radacinile care au forme dreptungiulare, cu cat mai putine umflaturi posibile. Va fi mult mai usor sa le cureti si sa le prepari. Aceste radacini pot fi tinute in congelator pana la 6 luni, deci sa nu-ti fie teama sa cumperi mai multe decat ai nevoie pentru reteta actuala.

2. Alege radacinile solide
Gaseste radacinile cele mai solide si colorate uniform. Nu vrei sa cumperi nimic ce pare sa fie plin de riduri, prea moale sau plin de mucegai.

3. Mirosul
Aceste radacini au un miros puternic si intepator. Cele de calitate vor avea un miros de piper sau o aroma de citrice. Daca este proaspata, atunci ar trebui sa aiba cel putin mirosul intepator.

4. Decojirea
Taie doar cat iti trebuie. Daca urmaresti o anumita reteta, foloseste exact cat scrie in instructiuni. De obicei marimea este specificata in centimetri. Cateodata vei vedea instructiuni de genul “un deget de ghimbir”, ceea ce este exact ceea ce pare, o bucata de ghimbir cat degetul tau. Tine minte totusi ca ghimbirul are un gust destul de puternic, asa ca daca nu ai o reteta, atunci cel mai bine ar fi sa incepi cu o cantitate mai mica dupa care sa degusti.



5. Foloseste o lingura de metal pentru a da coaja la o parte
O lingura este cel mai bun mod de a curata ghimbirul deoarece este rapid, usor si nu vei irosi niciun pic de ghimbir.

6. Alta optiune
Daca ai probleme in a face asta cu o lingura, atunci poti folosi un aparat special pentru cojit sau un cutit mic. Aceasta este o metoda mai rapida, dar beneficiul metodei cu lingura este ca nu vei irosi ghimbir.

7. O poti lasa intacta
Multe retete specifica faptul ca nu este nevoie sa decojesti ghimbirul. Tot ce trebuie sa faci este sa il tai.

Autor:  Andreea Utza