Site coolinaria.ro

Fa cumparaturi inteligente


Fa cumparaturi inteligente Ti se intampla sa pleci la cumparaturi doar pentru cateva alimente si sa te intorci cu pungile pline de lucruri de care nu aveai, de fapt, nevoie? Iata cateva sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente si a economisi astfel.

1. Alimentele care-ti atrag privirea
Alimentele puse pe rafturile de la nivelul ochilor sunt special puse acolo, tocmai ca sa iti aratrafa atentia si sa te convinga sa le cumperi. De obicei, cele mai bune alegeri se afla pe randurile de sus sau pe cele de jos.
Evita sa cumperi din aranjamentele facute de magazine. Atunci cand vezi o mare gramada de produse care nu se afla la locul lor obisnuit, evita sa cumperi de acolo. Ele sunt aranjate astfel ca sa para ca sunt la reducere, desi nu sunt.

2. Nu evita marcile supermarketurilor
De obicei, produsele din marca supermarketurilor sunt mai ieftine, insa nu poti fi niciodata sigur daca sunt bune sau nu. Cel mai bine e sa le dai o sansa si sa le testezi. Foarte multe sunt fabricate de aceiasi producatori care fac si marcile foarte cunoscute. Diferenta nu consta in calitatea produsului, ci mai ales in forma acestuia. De exemplu, boabele de fasole pot fi mai mici, dar asta nu inseamna ca nu sunt bune.

3. Alege un magazin preferat
O metoda prin care poti economisi din timpul petrecut la cumparaturi este sa-ti alegi un magazin preferat si sa mergi mereu acolo pentru aprovizionare. Vei stii de unde sa iei ceea ce ai nevoie si vei termina mult mai repede.



4. Fa-ti o lista
Desi ai mai auzit de multe ori asta, o lista de cumparaturi e foarte importanta. Noteaza toate alimentele de care ai nevoie si ai grija sa nu cumperi ceva din afara acesteia.

5. Invata sa prepari in casa
In loc sa cumperi tot felul de sosuri de la magazin, care, de cele mai multe ori nu sunt deloc sanatoase, mai bine invata sa le prepari acasa. De exemplu, in locul unui dressing gata facut poti cumpara ulei de masline si otet. Astfel iti poti prepara singur sosurile si dressingurile si vei putea fi sigur de calitatea acestora.

Autor:  Andreea Utza