Site coolinaria.ro

Cateva obiceiuri ce te fac sa iei in greutate


Cateva obiceiuri ce te fac sa iei in greutate Cand vine vorba de pierderea in greutate, fiecare masa conteaza, dar cu siguranta cina este cea mai periculoasa dintre toate. Iata cateva dintre obiceiurile care nu te vor ajuta atunci cand vrei sa slabesti.

1. Cina = cea mai mare masa
Cand corpul tau este lovit de avalansa de mancare de la cina, ii va fi foarte dificil sa o proceseze si sa o digere pe toata. Excesul este transformat in acizi grasi care te vor face sa iei in greutate.

2. Mancatul inainte de culcare
Mancatul inainte de somn iti va ingreuna somnul. Acesta este esential pentru metabolismul tau, pentru reglarea zaharului din sange si pentru sanatate in general. Invata sa-ti mananci cina cu mult inainte sa te culci.

3. Cafeina
Orice cafea sau bautura carbogazoasa va interfera cu somnul tau. Totusi, este bine de mentionat faptul ca daca vei consuma cafeina in timpul zilei va fi benefic daca vrei sa scazi in greutate.

4. Carbohidratii
Desigur, daca alergi 10 kilometri a doua zi poti manca paste, cartofi si paine la cina. In cazul in care nu o faci, aceste portii mari de carbohidrati iti vor creste nivelul zaharului din sange, ceea ce va duce la cresterea in greutate.



5. Tv-ul
Niciodata sa nu te uiti la tv in timp ce mananci. Te va face sa uiti ca mananci si cat mananci, nici nu iti vei da seama daca esti satul sau nu.

6. Ca in familie
Cand stai in fata unei portii mult prea mari, cu niste linguri pe masura, cel mai probabil vei ajunge sa mananci mai mult decat ti-ai propus. In afara de asta, iti va fi foarte greu sa realizezi cat de mult mananci. In cazul in care vrei sa mananci doua portii din ceva anume, asigura-te ce acel ceva se numeste leguma.

7. Alcool
Un pahar de vin este un lucru, o sticla intreaga altceva. In plus, alcoolul te va face sa te simti infometat.

Autor:  Andreea Utza