Site coolinaria.ro

Cum sa faci fondantul perfect


Cum sa faci fondantul perfect Una din cele mai grele parti in decorarea unui tort este aceea de a-l acoperi cu fondant si de a-l netezi. Iata cateva sfaturi pentru a putea crea un tort perfect.
1. Alege fondantul potrivit
Daca incepi cu fondant de nalbe s-ar putea sa ai mici probleme. Desi este usor de facut si alti oameni pot face un tort profesionist cu acest fondant, este destul de lipicios si cam greu de stapanit. Poti avea si probleme in a-i gasi consistenta perfecta.

2. Nu exagera cu amidonul de porumb
Si nici cu zaharul pudra. De multe ori, mai putin inseamna mai mult. Nu ai nevoie de foarte mult amidon pentru a face fondantul mai putin lipicios. Pune putin pe ambele parti ale tortului si putin pe masa unde il vei manevra, nu trebuie sa pui prea mult.

3. Fa-l mai mare decat ai nevoie
Masoara-ti prajitura pe toate partile, apoi adauga inca 5 centimetri in plus. Mai mult fondant inseamna ca vei putea sa il manevrezi mai bine fara sa ai grija dimensiunii.



4. Ruleaza-l
Cand esti gata sa-l pui pe tort, ruleaza tot fondantul. Nu incerca sa-l ridici desfacut deoarece va face bule de aer. Aceasta metoda te va ajuta atunci cand vrei sa-l pui peste tort.

5. Taierea
Imediat cum l-ai asezat pe tort, taie excesul cu un taietor de pizza. Nu te apropia foarte mult de tort si salveaza ceea ce ai taiat pentru decoratiuni.

6. Nu-l pune la frigider
Niciodata sa nu iti pui glazurile la frigider deoarece vor „transpira”. Cel mai bine este sa-l tii undeva la temperatura camerei.

Autor:  Andreea Utza