Site coolinaria.ro

Cum se consuma cafeaua verde


Cum se consuma cafeaua verde Cafeaua verde se gaseste sub diferite forme, de la graunte pana la lichid. Toate varietatile promit aceleasi beneficii, insa fiecare produs are un dozaj diferit. Inainte sa o cumperi, verifica etichetele si consulta-te cu doctorul tau, daca nu esti sigur. Iata cum se consuma cafeaua verde.

1. Cum pot bea cafeaua verde?
Cel mai bine este sa alegi boabele de cafea, deoarece este cel mai natural mod in care te poti bucura de aceasta. Daca, totusi, decizi sa folosesti pilule sau forma lichida a acesteia, consulta prospectul pentru a sti cum sa le consumi. Nu te ingrijora in privinta gustului ei neobisnuit, te vei obisnui repede cu el.

2. Cand e recomandat sa consum cafea verde?
Nutritionistii recomanda sa consumam cam doua cafele verzi pe zi. Prima sa fie, de preferat, dimineata, pe stomacul gol. Cea de-a doua poate fi consumata fie inainte, fie dupa masa. Totusi, nu bea cafea verde seara, din acelasi motiv pentru care nu bei nici cafea normala. Si aceasta contine cofeina si iti poate strica somnul.

3. Cum sa prepari cafeaua verde
Cel mai natural mod este sa prepari o infuzie cu aceasta.

Pune 50 de grame de cafea intr-un ceainic cu 350 ml de apa.

Lasa sa clocoteasca.



Atunci cand incepe sa clocoteasca, scade focul si lasa ceainicul pentru inca 15 minute, amestecand ocazional.

Ia ceainicul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adauga putin zahar/indulcitor sau miere pentru a avea un gust mai bun. O poti bea si fara, doar ca va avea un gust putin mai amarui. De asemenea, poti adauga bucati de fructe, frunze de menta etc.

4. Cateva sfaturi
Unele persoane prefera sa bea cafeaua verde cu putin lapte, insa nu cu cel de vaca, ci cu cel de migdale. Mai adaugi putin zahar si gata, ai o ceasca de cafea asemanatoare cu cea obsinuita, dar cu beneficiile celei verzi.

Cafeaua verde se poate bea si rece, cu gheata si lamaie. Cand o lasi la infuzat, poti adauga si putina coaja de lamaie in ceainic. Dupa ce se raceste putin, adauga multe cuburi de gheata si ai obtinut un ice tea racoritor.

Autor:  Andreea Utza