Site coolinaria.ro

Beneficiile lamailor verzi (lime)


Beneficiile lamailor verzi (lime) Beneficiile limetelor includ, printre altele, pierderea in greutate, ingrijirea tenului, imbunatatirea digestiei, ingrijirea ochilor si ameliorarea constipatiilor. Lamaia verde este consumata in lume sub forma sorbeturilor, bauturilor racoritoare, cocktailurilor, dar si la gatit.

1. Digestia
Lamaia verde are un miros irezistibil care iti lasa gura apa, acesta fiind unul din avantajele ei. Aciditatea naturala face restul. Flavonoizii, compusii gasiti in aceste lamai, stimuleaza sistemul digestiv si maresc secretia de suc gastric, bila si acizi. Acesta este motivul pentru care lamaia verde este consumata la pranz si la cina in India si in celelalte tari din acea regiune.

2. Diabetul
Lamaia verde si celelalte citrice sunt considerate ca fiind foarte bune in cazul diabeticilor din mai multe motive. In principal, fibrele solubile gasite in lamai fac din acestea un ajutor pentru reglarea absorbtiei de zahar in sange. De asemenea, citricele au un index glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nu iti vor cauza cresteri neasteptate de glucoza.

3. Bolile de inima
Aceeasi fibra solubila care ajuta diabeticii sa isi mentina nivelul de zahar din sange poate reduce presiunea arteriala si poate elimina prezenta colesterolului rau. Mai mult, fibrele solubile pot reduce inflamatiile din vasele de sange, ceea ce previne bolile de inima, atacurile de cord si accidentele cerebrale.



4. Artrita
Una din multe cauze ale artritei este un exces de acid uric din corp. Acest acid este un deseu care in mod normal este eliminat prin urina, dar, din pacate, atunci cand este prea mult, poate produce inflamatii. Acidul citric este un solvent in care acidul uric se dizolva.

5. Febra
Daca suferi de febra, lamaia si sucul de lamaie verde pot fi foarte importante. Citricele reduc febra, iar in cazul termperaturilor ridicate, dieta pacientului ar trebui sa fiu restrictionata la suc de lamaie si apa. Totusi, in cazul in care febra este moderata, pot fi consumate si alte citrice, precum lamaia verde, pentru a reduce febra.

Autor:  Andreea Utza