Site coolinaria.ro

Patru moduri in care sa folosesti porumbul


Patru moduri in care sa folosesti porumbul Poti face mult mai mult cu porumbul decat sa-l fierbi si sa-l mananci cu sare. Iata cateva sugestii pentru mese delicioase cu porumb:

1. O supa
Pentru un aperitiv usor, fa pe gratar un porumb sau fierbe-l pentru cateva ore, apoi curata stiuletele. Pune-le in blender cu putina sare si piper, putina smantana si paseaza-l pana cand va avea o textura uniforma.
Pentru o gustare mai dulce, adauga niste miere. Sau, pentru o supa fierbinte, incearca sa-l amesteci cu ceapa si fierbe-l pana este moale. Lasa amestecul sa se raceasca, apoi pune-l in blender impreuna cu putin iaurt si cateva din condimentele preferate. Repeta procesul de mai sus pana cand vei obtine o crema cu un gust minunat.

2. Serveste-l intr-un burger sau sandwich
O idee foarte buna. Amesteca bucatile de carne cu porumb proaspat scos din stiulete sau din conserva, apoi adauga niste condimente. Pune amestecul in chifle si apoi gateste-le ca pe un burger normal. O alta metoda este sa umpli o pita cu o salata de porumb si pui.
Iata o reteta pe care nu o poti rata! Pune niste piept de pui gatit si taiat impreuna cu porumb proaspat, ceapa taiata si o lingura de maioneza facuta in casa sau niste smantana acra.



3. Amesteca-l cu mancare mexicana
Amesteca niste porumb proaspat cu salsa, piper, chili, coriandru si lamaie verde. Este un amestec perfect pe care il poti servi cu chipsuri sau cu peste prajit sau pui. Amesteca salsa cu niste avocado, usturoi taiat, ceapa taiata, rosii si piper.
Porumbul este perfect in taco, buritto sau fajita. Doar amesteca porumbul cu niste carne de vita, orez si fasole inainte sa le pui pe o lipie.

4. Adauga-l in antreu
Pentru un mic dejun foarte rapid, poti face o omleta cu porumb. Doar scoate porumbul de pe stiulete si pune-l intr-o tigaie incinsa, cu ulei. Dupa maxim un minut, adauga si ouale, apoi asezoneaza cu niste sare si piper. Poate fi servita cu o tortilla. Data viitoare cand faci paste, poti incerca sa adaugi si niste porumb in sos, impreuna cu niste ierburi proaspete.

Autor:  Andreea Utza