Site coolinaria.ro

Cele mai daunatoare obiceiuri pentru slabit


Cele mai daunatoare obiceiuri pentru slabit Lupta impotriva kilogramelor in plus este de multe ori anevoioasa si necesita foarte multa atentie, deoarece unele riscuri pe care ti le asumi pot avea efecte negative asupra sanatatii tale. De multe ori, unii oameni se concentreaza prea mult pe pierderea in greutate si iau niste decizii periculoase pentru sanatatea lor. Iata cateva strategii pe care sa le eviti complet atunci cand vrei sa slabesti:

1. Infometarea
Daca iti tai foarte mult din caloriile pe care le mananci in fiecare zi cu siguranta vei slabi, dar aceasta slabire include si pierderea masei musculare si dereglarea metabolismului. Restrictiile drastice de calorii te vor face sa iti cresti procentajul de grasime din corp, ceea ce inseamna un risc mai mare de diabet de tipul 2 si de alte probleme metabolice. Daca nu esti supravegheat de catre un medic, niciodata nu taia caloriile sub limita de 1200 pe zi.

2. Detoxifieri
Detoxifierile cauzeaza de cele mai multe ori pierderi din greutate din cauza apei pe care o elimini. Dar pot fi foarte periculoase, deoarece te pot deshidrata. Pierderea fluidelor fara supraveghere medicala poate fi foarte riscanta. Corpul tau este oricum obisnuit ca faca aceste detoxifieri si singur, ceea ce inseamna ca ele sunt inutile.

3. Suplimente
De multe ori suplimentele fac promisiuni de care nu au cum sa se tina. Daca suna prea bine ca sa fie adevarat, evita produsul. Spre deosebire de cei ce fac medicamente, producatorii de suplimente nu trebuie sa demonstreze ca produsele lor sunt eficiente inainte sa le puna pe piata. Chiar si produsele care sunt prezentate ca si cum ar fi 100% naturale nu sunt intotdeauna sigure pentru tine. Daca te gandesti sa cumperi astfel de produse, cel mai bine ar fi sa-ti consulti mai intai medicul.



4. Exercitii extreme
Efortul dus la extrem pare bun doar la televizor. In viata reala, aceasta iti poate cauza mari probleme si iti va creste riscul de accidentari si deshidratare. De asemenea, psihicul tau va vedea astfel de exercitii ca pe niste pedepse pentru atunci cand mananci.

5. Fumatul
Cu totii stim ca cei ce fumeaza isi asuma o multime de riscuri. Totusi, unii oameni, in special tinerii adulti, folosesc fumatul ca pe o strategie dietara. Nicotina iti va micsora pofta de mancare dar riscurile sunt imense, deoarece fumatul pune in pericol aproape toate organele din corp.

Autor:  Andreea Utza