Site coolinaria.ro

Cele mai bune briose cu ciocolata


Cele mai bune briose cu ciocolata Briosele cu ciocolata sunt usor de facut si sunt niste deserturi absolut delicioase. Sa nu mai mentionam ca cei mici le iubesc. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti imbunatatesti reteta de briose cu ciocolata.

1. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare, iar pe cele umede intr-unul mai mic.

2. Nu pune prea multa ciocolata, deoarece ea se va topi oricum, in cuptor.

3. Fa o gaura in mijlocul ingredientelor uscate, iar cand esti gata sa le adaugi pe cele umede, toarna-le direct acolo. Amesteca-le usor, pana cand s-au combinat. E in regula sa ramana cateva cocoloase. Nu le amesteca prea mult, deoarece vor capata o textura lipicioasa.

4. Unge putin formele, inainte de a pune aluatul in ele, ca sa fii sigur ca nu se vor lipi.

5. Strecoara o foaie de copt sub formele de briose, pentru ca acestea sa nu se rumeneasca prea rau pe fund.

6. Distribuie aluatul in mod egal in suporturile pentru briose. Nu le umple pana la capat cu aluat, ci doar cam 3/4 .



7. Asigura-te ca ai incalzit bine cuptorul inainte sa le bagi. Trebuie sa le tii pe tava din mijloc. E bine sa deschizi cuptorul cu cel putin 20 de minute inainte sa le coci.

8. Nu deschide des usa de la cuptor ca sa le verifici. E in regula sa te uit la ele cu cateva minute inainte de a se apropia de timpul de a fi scoase. Daca nu esti sigur ca s-au facut, baga o scobitoare in mijlocul uneia din ele. Daca scobitoarea iese curata, atunci sunt gata. Daca iese cu coca pe ea, atunci mai au nevoie de putin timp.

9. Ai grija sa nu le lasi prea mult la cuptor. Nimanui nu-i plac nise briose arse.

10. Lasa-le sa se raceasca in forme, macar pentru 10 minute, inainte sa le scoti. E important, mai ales daca ele contin si fructe proaspete, pe langa ciocolata.

Autor:  Andreea Utza