Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti dovleacul copt


Cum sa folosesti dovleacul copt Dovleacul copt este un aliment al toamnei, foarte delicios si incredibil de versatil. Nici nu te-ai gandit in cat de multe feluri il poti folosi. Este bine sa ai mereu cativa dovleci la indemana, pentru a-i putea coace si transforma in retete rapide si delicioase. Iata cateva idei.

1. Omlete si frittata
Acestea sunt foarte rapide si usor de facut. Le poti prepara pentru micul dejun sau chiar la pranz, deoarece sunt si satioase. Daca ai putin dovleac copt la indemana, il poti adauga in orice omleta sau frittata, pentru a-i da un gust delicios si nou.

2. In briose
Daca exista placinta cu dovleac, atunci de ce nu ar putea exista si briose cu dovleac? Ei bine, afla ca exista si sunt absolut delicioase. Tot ce ai de facut este sa coci dovleacul si sa-l bagi la blender, pana se transforma intr-un piure. Foloseste-l apoi in reteta ta preferata de briose, iar rezultatul va fi unul minunat.

3. In salate
Salatele sunt solutia perfecta atunci cand mai ai putin dovleac pe care vrei sa il folosesti, ca sa nu se strice. Adauga cateva bucatele de dovleac copt, pentru a oferi mai multa culoare si aroma unei salate care nu ar iesi in evidenta altfel. Il poti folosi si in salatele verzi si in cele cu diverse tipuri de cereale.

4. In supe
Toamna nu este completa fara macar o portie de supa cu dovleac. Pune dovleacul la copt, baga-l apoi in blender pentru a face piure, apoi amesteca-l intr-o supa cremoasa.



5. In tortilla
Poti pune aproape orice intr-o tortilla, asa ca de ce sa nu pui si niste dovleac? Cel copt este ideal, mai ales pentru vegetarieni. Tortilla ta va fi mult mai satioasa.

6. In paste
Indiferent ce fel de paste gatesti, fie ca sunt penne sau lasagna, dovleacul copt poate fi incorporat in retetele tale.

7. Pe pizza
Daca nu ai incercat niciodata o pizza cu bucatele de dovleac, atunci e timpul sa ii dai o sansa. Orice fel de dovleac se potriveste, asa ca poti experimenta.

Autor:  Andreea Utza