Site coolinaria.ro

Cum sa adaptezi o reteta


Cum sa adaptezi o reteta Ai gasit o reteta intr-o carte mai veche sau pe internet si ai vrea s-o incerci, insa are cateva alimente care te nemultumesc? O poti adapta dupa nevoile tale. Iata cateva reguli de baza care sa te ajute sa modific o reteta, fara a-i schimba gustul.

1. Grasimile
Daca o reteta cere sa folosesti margarina, poti folosi unt in locul acesteia. De asemenea, unul si uleiul de cocos pot fi folosite unul in locul celuilalt. De exemplu, poti face briose si cu unt, dar si cu ulei de cocos. Atunci cand o reteta cere sa pui cateva linguri de ulei, pune ulei de masline.

2. Zaharul
Daca nu vrei sa folosesti zahar rafinat in retetele tale, poti pune zahar brun. Si mierea poate inlocui zaharul, deoarece este foarte dulce, insa ea va schimba si consistenta produsului, din cauza ca este lichida. Siropul de artatr este si el potrivit, insa nu pentru copt.

3. Faina
Faina alba rafinata poate fi inlocuita cu cea integrala, insa ai grija ca vei schimba consistenta produsului final, va fi mai dens. Se recomanda sa folosesti o cantitate mai mica.



4. Maioneza
Maioneza poate fi grea pentru unele persoane. De aceea, trebuie sa stii ca o poti inlocui cu iaurt grecesc. De asemenea, si smanatana poate fi inlocuita tot cu iaurtul.

5. Pesmetul
Daca vrei sa pregatesti niste snitele sau niste legume pane, incearca sa le imbraci in fulgi de ovaz, in loc de pesmet. Ovazul este bogat in fibre si carbohidrati sanatosi, dar si in vitamina B.

Autor:  Andreea Utza