Site coolinaria.ro

Mancaruri de dieta pe care sa le eviti


Mancaruri de dieta pe care sa le eviti Unele din mancarurile tale favorite de dieta au un continut foarte mare de calorii si grasimi. Iata cum sa recunosti cele mai comune capcane intr-o dieta.

1. Iaurtul
Iaurtul natural contine 16 grame de zahar. Cel cu fructe are un numar dublu de grame de zahar, aproximativ 4 linguri pline.
Cel mai bine este sa alegi un iaurt cu un continut mic de grasimi si in care sa pui putina miere.

2. Smoothie-urile
Sigur, vei manca o multime de fructe intr-un smoothie, dar in acelasi timp vei consuma si destule calorii cat pentru o masa intreaga. In multe cazuri chiar si mai multa grasime decat crezi. Chiar daca inlocuiesti micul dejun cu un smoothie, iti duci numarul caloriilor spre maxim. Unele smoothie-uri au chiar si 500 de calorii.
Poti sa iti faci un smoothie mai mic, si evita alimentele cu numar mare de calorii, ca iaurtul, sorbetul, untul de arahide sau granola. Pe langa acest mic smoothie poti adauga o branza fara grasimi sau un ou bine fiert.



3. Bauturile dietetice
Bauturile de zero calorii pot fi cel mai mare inamic al tau. Un studiu a aratat ca oamenii care consuma bauturi inducite artificial vor lua mai mult in greutate decat cei ce nu o fac. O explicatie pentru asta ar putea fi faptul ca gustul dulce de bautura te face sa iti doresti ceva cu adevarat plin de zahar.
Cel mai bine este sa consumi astfel de bauturi cu multa moderatie, eventual doar la ocazii speciale.

4. Dressingul de salata fara grasimi
Fara grasimi, salata ta este perfecta pentru un succes in dieta aleasa, sau cel putin asa pare. Insa, corpul tau are nevoie de grasimi pentru a absorbi unii nutrienti din legume. Un studiu a aratat ca oamenii ce folosesc dressing fara grasimi nu au absorbit niciun pic de licopen sau betacaroten, doi antioxidanti foarte importanti pentru corpurile noastre si sanatatea noastra.
Cel mai bine este sa cumperi un dressing cu un continut redus de grasime, dar nu fara. Cauta unul care o sa contina uleiuri precum cel de masline sau canola. Ori iti poti face unul singura, cu o lingura si jumatate de otet balsamic, jumatate de lingurita de mustar si putin usturoi.

5. Curcanul
Desi este folosit des in burgerii dietetici si in lasanga, acesta contine de foarte multe ori grasimi si piele. 100 de grame de curcan poate contine pana la 13 grame de grasime. Puiul este si el in aceeasi categorie cu 40% colesterol.

Autor:  Andreea Utza