Site coolinaria.ro

Scapa de mirosul de mancare din casa


Scapa de mirosul de mancare din casa Mirosul de prajituri si scortisoara poate fi unul placut, mai ales cand vine de la dulciurile proaspat scoase din cuptor. Nu e deranjant ca acest miros sa-ti invaluie casa, insa ce faci atunci cand toata casa miroase a cartofi prajiti? Afla cum poti pastra mirosurile din bucatarie departe de restul casei tale.

1. Inchide usile atunci cand gatesti
Asta include si usile de la casa, dar si usile dulapurilor. Cu siguranta nu vrei ca vreun miros de mancare sa-ti imbibe hainele proaspat spalate. Inchide usile de la bucatarie si de la restul camerelor, inainte sa te apuci sa gatesti ceva cu un miros puternic.

2. Aeristeste intotdeauna
Cea mai buna metoda sa scapi de mirosurile neplacute este sa le scoti in afara casei cat de repede posibil. Cea mai utila in acest sens este o hota. Daca nu ai o hota, poti folosi chiar si aparatul de aer conditionat ca sa filtreze mirosurile. Chiar si daca vei deschide ferestrele, vei putea scapa de aerul incarcat.



3. Curata imediat
Spala farfuriile murdare si vasele pline de ulei, imediat ce ai terminat de gatit. Nu e nimic mai neplacut decat sa te trezesti dimineata cu o gramada de vase nespalate si urat mirositoare.

4. Fierbe condimentele tale preferate
Dupa cum spuneam, mirosul de scortisoara nu te-ar deranja daca ar invalui toata casa. Pune condimente placut mirositoare la fiert, precum batoanele de scortisoara, cuisoarele sau coaja de lamaie. Nu-ti trebuie decat putina apa si iti vei face singur un deodorizant minunat.

5. Lasa un castron cu otet sau cafea peste noapte
Pentru a absorbi mirosurile incapatanate, pune un castron cu otet alb sau boabe de cafea pe masa, in bucatarie si lasa-l acolo peste noapte. Mirosurile vor fi absorbite pana dimineata si vei scapa de ele.

Autor:  Andreea Utza