Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii


5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii Cand vine vorba de sosul de rosii, toata lumea are deja o reteta preferata, indiferent daca foloseste rosii proaspete sau la conserva. Totusi, e important ca sosul tau sa fie cat se poate de aromat. Iata cum poti aduce cateva imbunatatiri sosului tau de rosii.

1. Foloseste vin
Atat vinul rosu, cat si cel alb merg foarte bine in sosurile de rosii. Cel rosu ii da un gust mai bogat si mai puternic, in timp ce vinul alb da o dulceata fructata. Adauga vinul atunci cand incepi sa prepari sosul, imediat dupa ce s-au inmuiat legumele. Apoi, lasa-l sa se gateasca si sa se absoarba. Alcoolul se va evapora, in timp ce aromele vor ramane.

2. Coace rosiile inainte
Indiferent daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, coace-le inainte sa le pui in sos. E un pas simplu, insa esential. Rosiile coapte au o aroma mult mai puternica si mai delicioasa, iar sosul va iesi mult mai bun.



3. Adauga putin parmezan
Data viitoare cand mai ai o bucata mica de parmezan uitata prin frigider, nu o arunca, ci pune-o in sosul de rosii. Rade-o si pune-o in sos imediat ce acesta incepe sa clocoteasca. O parte s-ar putea chiar sa se dizolve.

4. Amesteca putin unt
Si o singura lingura de unt iti poate schimba integral reteta, in bine, desigur. Untul are puterea de a face orice sos mai bogat si mai catifelat.

5. Incearca cu ansoa
Probabil ca nu ti se pare o idee prea buna, momentan, dar asteapta. Afla ca sosul tau nu va prinde vreun gust ciudat de peste. Doar un singur file sau o lingura de pasta de ansoa va crea un gust subtil si delicios.

Autor:  Andreea Utza