Site coolinaria.ro

Ce legume punem intr-un suc


Ce legume punem intr-un suc Sucurile de fructe si legume sunt delicioase si fac parte dintr-o dieta sanatoasa, atunci cand sunt consumate cu moderatie. Cea mai buna parte a acestora e ca le poti combina in foarte multe feluri, deci nu te vei plictisi niciodata. Iata care sunt cele mai bune legume pe care le poti folosi pentru sucuri.

1. Salata
Salata are multe beneficii nutritionale. In primul rand, ea este bogata in fier si folat. Daca ti se pare puternica pentru tine, incearca spanacul. Nu are un gust atat de puternic, se amesteca mai usor si da o textura cremoasa sucului.

2. Varza
Esti surprins ca varza este foarte buna pentru sucuri? Nu ar trebui sa fii. Ea este chiar un ingredient popular pentru suc, datorita continutului ei bogat de apa si al pretului scazut. Mai mult decat atat, ea este bogata in vitamina C si folat.

3. Telina
Nu trebuie sa elimini telina din lista de legume pentru sucurile tale. Ea este foarte buna si contine potasiu, esential pentru organismul tau. Este bogata in apa, ceea ce o face o leguma ideala pentru suc.



4. Morcovi
Morcovii nu sunt folositi in sucuri doar pentru gustul lor dulce, ci si pentru beneficiile pe care le aduc. Ei sunt bogati in beta-caroten, pe care organismul nostru il transforma in vitamina A. De asemenea, este o baza foarte buna pentru suc, deoarece sunt dulci si acopera gustul altor ingrediente, precum salata.

5. Sfecla
Sfecla este mai dulce decat te-ai astepta, de aceea este o alegere delicioasa pentru sucuri. Este o sursa foarte buna de antioxidanti, dar si de fier, calciu si beta-caroten.

6. Castraveti
Castravetii sunt ideali, mai ales in sucurile de vara, deoarece sunt racoritori si ofera o baza usoara oricarui suc.

Autor:  Andreea Utza