Site coolinaria.ro

Pregateste-te din timp pentru mesele cu invitati


Pregateste-te din timp pentru mesele cu invitati Vin sarbatorile, iar asta inseamna ca e posibil sa gazduiesti cateva evenimente. Trebuie sa te gandesti la gatit, curatat si la lucrurile care ii fac pe oaspeti sa se simta bine. Ca sa nu te trezesti in ultima secunda ca ai ramas fara servetele, iata care sunt cumparaturile esentiale, pe care trebuie sa le faci din timp.

1. Lumanari
Lumanarile subtiri sunt mult prea formale si sunt foarte usor de daramat. Alege lumanarile parfumate, care sunt mai mici, mai ieftine, mai frumoase si vor produce si o atmosfera placuta. In cazul in care te deranjeaza mirosurile, alege niste lumanari fara parfum.

2. Hartia igienica si servetelele
Nu vei dori niciodata ca gazdele sa ramana fara hartie igienica sau servetele. Daca nu ai o duzina de pungi de hartie, atunci acum este cazul sa iti cumperi, mai ales in preajma sarbatorilor. Cumpara din timp cateva pachete de servetele, pentru a evita o astfel de urgenta.

3. Snackuri
Acestea sunt pentru inainte sau dupa cina, cand toata lumea mai vrea sa mai rontaie cate ceva. Poate fi dulce fie sarat. O alegere buna este un bol de alune sau fistic.



4. Vinul
Daca ai un vin preferat pentru fiecare cina, cea mai buna idee este sa te duci sa cumperi o cutie si pentru invitati. Nu cumpara sticlele individual, va fi mai scump asa. Daca ai de gand sa combini cateva vinuri cu niste tipuri de mancare, dar nu ai timp sa faci asta, este bine sa ai un backup. De asemenea, ar fi bine sa ai cateva sticle si din sucurile tale preferate pentru a le imparti cu invitatii.

5. Recipiente pentru resturi
Daca raman resturi de la masa sau invitatii ar vrea sa mai ia o bucata din prajitura delicioasa pe care ai facut-o, trebuie sa ai cateva recipiente in care sa le pui. Incearca sa cumperi unele de unica folosinta, din plastic sau carton. Nu vei dori sa le dai in vasele tale, pentru ca nu stii cand le vei recupera.

Autor:  Andreea Utza