Site coolinaria.ro

5 motive sa mananci hummus


 5 motive sa mananci hummus Hummusul este o pasta simpla, facuta din naut, ulei de masline, suc de lamaie. Ea a devenit destul de populara in ultima vreme, cu siguranta cunosti pe cineva care iubeste hummusul, daca nu chiar tu. Din fericire, acesta este sanatos, iata care sunt motivele pentru care este bine sa-l consumi.

1. Lupta impotriva anemiei
Datorita nautului, care este o sursa importanta de fier, hummusul lupta impotriva anemiei. O singura ceasca de hummus iti ofera mai mult de 25% din necesarul zilnic de fier. Mai mult decat atat, nautul contine si putina vitamina C, iar aceasta ajuta la absorbtia fierului.

2. Reduce cheagurile de sange
Consumul de hummus duce la reducerea cheagurilor de sange. Boabele de naut sunt bogate in vitaminele E si K si au proprietati de subtiere a sangelui. Vitamina K poate preveni anumite sangerari sau probleme cu cheagurile.

3. Reduce nivelul zaharului din sange
Hummusul este un carbohidrat complex, care iti ofera energie treptat. Este o proteina care te mentine satul. Digestia glucozei din boabele de naut dureaza mai mult, ceea ce mentine nivelul de zahar stabil, inainte de a incepe din nou sa scada.



4. Reduce riscul de cancer
Hummusul contine 36% din doza zilnica recomandata de folat si asta intr-o singura ceasca. Mancarurile bogate in folat sunt asociata cu scaderea riscului anumitor tipuri de cancer.

5. Scade colesterolul
Consumul zilnic de hummus ajuta la scaderea colesterolului rau. Nautul contine antioxidanti direct implicate in scaderea acestuia.

6. Tine greutatea sub control
Hummusul consumat cu moderatie este un aliment minune pentru orice dieta. Este o sursa excelente de fibre, care nu doar ca ajuta sistemul digestiv, dar te mentin satul si satisfacut.

Autor:  Andreea Utza