Site coolinaria.ro

Cum sa faci sandwich-uri mai bune


Cum sa faci sandwich-uri mai bune Sandwich-urile sunt potrivite pentru orice masa a zilei, sunt delicioase si usor de transportat. Chiar daca ele par usor de pregatit, pentru a te bucura de un sandwich cu adevarat gustos, trebuie sa respecti cateva reguli simple.

1. Foloseste sosuri
Sosurile sau cremele puse intr-un sandwich sunt cele care nu-i permit sa devina uscat, ci ii dau o aroma si o textura mult mai placuta. Cele mai folosite alimente sunt mustarul si maioneza, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti aici. Crema de branza este si ea o idee foarte buna. Poti experimenta cu diverse sosuri: vinnaigrete, sos pesto, sos barbeque sau salsa, daca vrei ceva mai picant.

2. Alege painea potrivita
Alege painea in functie de tipul de sandwich pe care urmeaza sa il prepari. Daca vei folosi o paine moale si pufoasa pentru umpluturi apoase, vei obtine mai mult un burete, nu masa de pranz. Ca o regula generala: cu cat e mai apoasa umplutura, cu atat painea trebuie sa fie mai uscata si mai densa. O coaja groasa ajuta, de asemenea. Poti folosi si tortilla, in loc de paine. Ea tine ingredientele pe loc mai bine decat majoritatea tipurilor de paine.

3. Alege toppingurile
Rosiile si salata sunt toppinguri minunate pentru un sandwich. Ii dau o textura crocanta si un gust fresh. Totusi, ele contin foarte multa apa, ceea ce poate dauna unui sandwich, daca nu este mancat cat de repede posibil. Din fericire, exista o multime de legume care pot astepta o perioada mai mare de timp, pana sa fie consumate. De exemplu, da-le o sansa ardeilor, spanacului sau castravetilor.



4. Scapa de marginile umede
Intinde maioneza, unt sau crema de branza pe marginile feliilor de paine, pentru a crea un fel de sigiliu. Astfel, umpluturile nu vor mai da pe afara si nu te vei trezi cu margini ude. Si mai bine, daca vrei sa-ti pui ingrediente precum rosii sau castraveti murati, e mai bine sa le aduci separat, intr-o punguta. Pune-le pe sandwich abia in momentul in care il mananci.

5. Imblanzeste ceapa
Ceapa este un ingredient bun pentru sandwich-uri, dar trebuie s-o „ajustezi” putin pentru a o putea consuma cruda. Exista doua metode prin care poti face asta. Prima este sa pui feliile de ceapa la inmuiat in apa cu gheata, pentru 20 de minute. Dupa ce le scoti, tamponeaza-le cu un servetel. Alta metoda presupune sa pui sare peste feliile de ceapa, sa le freci putin, apoi sa clatesti si sa le usuci.

Autor:  Andreea Utza