Site coolinaria.ro

Cum poti folosi mustarul


Cum poti folosi mustarul Mustarul este delicios si indispensabil pentru orice bucatarie. Fie ca-l pui intr-un sandvis sau intr-o vinegreta, el nu trebuie sa lipseasca din mancarurile tale. Totusi, poate fi folosit alaturi de mult mai multe alimente decat crezi. Iata cateva dintre acestea:

1. Cartofi
Cartofii si mustarul sunt niste prieteni de nadejde. Daca adaugi putin mustar intr-un piure cremos, ii va da o aroma deosebita, pe care nu ai mai intalnit-o pana acum. De asemenea, salata de cartofi beneficiaza si ea de putin mustar. Il poti adauga si peste cartofii copti, inainte sau dupa ce i-ai scos din cuptor. Nu vei regreta.

2. Cu oua
Toata lumea cunoaste ouale umplute. Ce ar fi ele fara mustar? Cu siguranta nu ar mai avea acelasi farmec... Dar, nu uita de salata de cartofi cu oua fierte, si ea este la fel de delicioasa si merge extrem de bine cu mustarul. Experimenteaza si adauga un strop de mustar in omlete sau in ouale jumari.



3. Cu peste
La fel ca in cazul cartofilor, mustarul are calitatea de a scoate in evidenta si de a imbunatati aromele mancarurilor ce contin peste. Nu trebuie decat sa pui putin mustar in marinata si sa ungi pestele chiar inainte de a-l gati. Desigur, poti adauga mustarul si dupa ce ai gatit pestele. Pune-l pe masa, intr-un recipient micut, de unde sa te poti servi.

4. In mancaruri mai complexe
Exista o multime de mancaruri care pot beneficia de pe urma unui strop de mustar. Ia, de exemplu, macaroanele cu branza. Ele sunt foarte bune si simple, insa putin mustar le va duce la alt nivel. Incearca-l si in placintele cu legume, in naut sau salata. Adauga un gust cu adevarat special, care-ti va incanta papilele gustative.

5. Cu legume
Fie ca sunt prajite, facute la aburi sau coapte, toate legumele se potrivesc cu mustarul. E o metoda simpla de a transforma o masa obisnuita intr-una speciala. Nu trebuie decat sa amesteci putin mustar cu untul topit si sa stropesti legumele inainte sa le servesti.

Autor:  Andreea Utza