Site coolinaria.ro

Curata bucataria cu placere


Curata bucataria cu placere De cateva ori pe an e necesar sa faci o curatenie generala in bucataria ta. Insa, curatenia zilnica este si ea necesara si nu trebuie trecuta cu vederea. Iata cum iti poti curata si aranja bucataria mai des, fara sa ti se mai para o povara.

1. Incepe cu o chiuveta goala
Este un sfat simplu, dar foarte important. Asigura-te ca chiuveta nu e plina de vase murdare ce asteapta sa fie spalate. Incepe direct cu acestea. De asemenea, nici cand te apuci sa gatesti nu trebuie sa ai deja vase murdare.

2. Curata si chiuveta in sine
E important sa-ti speli mereu vasele, dar e si mai important sa cureti chiuveta, de fiecare data dupa ce o folosesti. Nu ai nevoie de vreun detergent special, doar de cel de vase si putina apa calduta. Chiuveta ta va fi mereu curata si va mirosi frumos, iar asta te va face sa te simti mai bine atunci cand speli farfuriile.

3. Ai grija de ustensile si electrocasnice
Nu lasa niciodata sa se adune petele pe aragaz sau frigider. Nu lasa nici ustensilele sa rugineasca sau sa se pateze. E important sa cureti imediat cum s-au murdarit. Nu vrei sa amesteci mancarea cu linguri ruginite, nu-i asa?



4. Da cu ulei pe fundurile de lemn
Si fundurile de lemn au nevoie de putina grija din partea ta. Mai exact, cam de 5 minute pe luna. Nu e mult, nu-i asa? Ele au nevoie sa fie tratate cu putin ulei, apoi spalate. Poti aplica aceeasi strategie si pentru lingurile de lemn sau alte ustensile.

5. Asigura-te ca ai un cos de gunoi incapator
Nu e igienic si nici estetic sa vezi un cos de gunoi care da pe afara. Da, uneori mai poti folosi o punga pentru gunoiul in plus, care nu mai incape, dar cel mai bine e sa ai un cos incapator. Pungile nu pastreaza mirosurile, iar ele se vor imprastia in bucataria ta.

6. Pastreaza masa si bufetul curate
Masa din bucatarie nu trebuie sa fie incarcata de tot felul de lucruri, nici bufetul. Ele trebuie sa fie mereu curate si aranjate. O masa aglomerata te va dezorienta, nu o sa mai stii unde sa gasesti ceea ce-ti trebuie. Nu lasa niciodata dezordine in bucatarie.

Autor:  Andreea Utza