Site coolinaria.ro

Beneficiile mandarinelor


Beneficiile mandarinelor Mandarinele sunt inrudite cu portocalele si pot fi deosebite foarte usor de acestea deoarece sunt mai mici si mai usor de curatat. Sunt si putin mai dulci. Desi sunt originare din China, acestea sunt crescute acum in toata lumea si constituie o cultura comerciala foarte importanta.

1. Beneficii
Ca si portocalele, au foarte putine calorii, in jur de 53 de calorii pe 100 de grame. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti precum luteina, carotenoizi si vitamina A.

2. Vitamina C
Sucul este o sursa bogata de vitamina C. Vitamina C are un rol vital in sinteza de colagen si in activitatea impotriva cancerului. Este un antixidant natural care ajuta la absorbtia de fier si ajuta la reducerea radicalilor liberi din corp.

3. Fibre
De asemenea, contin si fibre naturale, solubile si insolubile, care previn absorbtia de colesterol. Aceste fibre au si un efect laxativ si iti vor ajuta digestia.



4. Cum sa le alegi
Mandarinele sunt fructe de iarna. Totusi, le vei gasi in supermarket pe tot parcursul anului. Cel mai bine este sa nu cumperi mandarine cu pete sau care sunt prea moi. Le poti pastra in frigider maximum o saptamana. Totusi, ar fi bine sa le mananci cat mai devreme pentru a te bucura de gustul lor bogat si de nutrientii acestora.

5. Cum sa le mananci
Mandarinele au o pielita naturala care le protejeaza de contaminare. Scoate coaja cu mana si apoi o poti manca. Incearca sa scoti de fiecare data semintele, chiar daca sunt comestibile, gustul lor amar nu este cel mai placut. Ca si portocalele, mandarinele pot fi mancate singure, iar sucul acestora este foarte bun, fiind folosit in siropuri si sosuri.

Autor:  Andreea Utza