Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu arpacas


Sfaturi pentru gatit cu arpacas Arpacasul este un aliment sanatos si foarte versatil. Chiar daca el nu e foarte popular, e timpul sa il integrezi in alimentatia ta si sa te bucuri de beneficiile lui. Iata cateva sfaturi pentru a gati cu arpacas.

1. Foloseste apa in care a stat la inmuiat
Dupa ce ai lasat arpacasul la inmuiat, peste noapte, strecoara zeama ramasa si pastreaz-o. O poti folosi in alte mancaruri si supe, deoarece contine amidon care va da un gust dulceg mancarurilor.

2. Sare
E important sa tii minte sa nu adaugi sare cat timp arpacasul sta la inmuiat. Sarea poate impiedica procesul de absorbtie al apei. Pune-o abia la sfarsit.

3. Supa de arpacas
Supa de arpacas e foarte simplu de facut. Adauga o cana/ o cana si jumatate de arpacas la 8 cani de supa de legume. Adauga si o conserva de rosii, o ceapa, 4 morcovi, telina si trei cartofi rosii. Foloseste ierburi precum busuiocul si rozmarinul si asezoneaza cu sare si piper. Fierbe pentru 40-45 de minute.



4. Unde tii arpacasul
Daca ai tinut vreodata arpacasul sau orice alte cereale in dulapul din bucatarie? Atunci e posibil sa te fi trezit cu mici ganganii prin el. E foarte important sa il tii in frigider, tocmai pentru a evita acest scenariu neplacut.

5. Congeleaza-l
Poti congela arpacasul dupa ce l-ai gatit. Asigura-te ca s-a racit complet inainte de a-l pune la congelator. Il poti tine in frigider peste noapte, inainte de a-l ingheta. Astfel vei fi sigur ca este destul de rece. Pune-l in pungute pe care le poti sigila dupa. Noteaza data pe ele si consuma-l in maximum 3 luni.

Autor:  Andreea Utza