Site coolinaria.ro

Ce alimente sa eviti la micul dejun


Ce alimente sa eviti la micul dejun Stii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. De aceea, trebuie sa ai grija ce mananci la primele ore ale diminetii. Micul dejun are efect asupra intregii zile, asa ca iata care sunt mancarurile pe care trebuie sa le eviti.

1. Cereale pline de zahar
Toate varietatile de cereale frumos colorate din supermarket sunt pline de zahar. Majoritatea te vor face sa ai o pofta de dulce greu de controlat, la cateva ore dupa ce le-ai consumat. In plus, portia recomandata e mult prea mica pentru un adult si nu-ti va tine de foame.

2. Smoothie cumparat
Un smoothie poate fi o alegere foarte buna pentru micul dejun, insa nu si atunci cand il cumperi de la magazin. Majoritatea contin lapte cu grasime sau, chiar mai rau, inghetata. E ca si cum ai manca desertul la micul dejun. Acest lucru o sa aiba un impact major asupra alegerilor tale alimentare din acea zi. O sa ai pofta de dulciuri.

3. Gogosi sau alte produse de la patiserie
Da, patiseriile sunt foarte la indemana si greu de rezistat. Mirosul de covrigi si gogosi proaspete te poate convinge sa-ti cumperi cate ceva pentru serviciu. Nu trebuie sa te lasi dus de val, deoarece aceste produse sunt pline de grasimi nesanatoase si de calorii.



4. Batoanele de cereale
Ele te pot pacali usor, par sa contina numai lucruri bune: cereale, zahar brun, miere si fructe confiate. Dar mai gandeste-te odata. Un baton poate contine pana la 400 de calorii, adica mai mult decat o gogoasa cu glazura. Asta nu e deloc natural si nici sanatos. In plus, majoritatea acestor batoane contin zahar ascuns.

5. Sandwich-uri cumparate
Un sandwich cumparat pare sa aiba ingrediente bune pentru a-ti incepe dimineata: un ou, branza, paine prajita si sunca. Insa, atunci cand iti dai seama ca primesti un ou prajit si unsuros, branza plina de grasime si sunca procesata, toate alaturi de o chifla alba fara niciun pic de fibre, s-ar putea sa te razgandesti. Cel mai bine e sa-ti faci singur sandwich-urile.

Autor:  Andreea Utza