Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu sucul de lamaie


Cum sa gatesti cu sucul de lamaie Sucul de lamaie are multe scopuri culinare. El poate fi folosit pentru a da gust bauturilor si mancarurilor, dar si pentru a pastra fructele si legumele proaspete.

1. Previne oxidarea alimentelor
Poti mentine prospetimea fructelor taiate pentru mai multa vreme daca torni niste suc de lamaie peste ele. Vitamina C gasita in lamaie reactioneaza cu oxigenul din aer pentru a preveni oxidarea alimentelor.

2. Legumele pot fi si ele mentinute proaspete
Ca si fructele proaspete, si legumele pot oxida. Stoarce o lamaie peste legumele proaspat taiate pentru ca acestea sa-si pastreze culoarea initiala.

3. Dressing de lamaie
Un dressing simplu, precum vinaigretta, foloseste otet si ulei de masline. Dar, in locul otetului, poti folosi intotdeuna suc de lamaie pentru un gust mai bun. Incearca sa combini 50 ml de ulei de masline cu doua linguri de suc de lamaie. Poti folosi mai multa lamaie pentru un gust mai puternic. Poti adauga si niste sare sau piper pentru mai mult gust.

4. Iti poti improspata bauturile
Poti face asta daca torni putin suc de lamaie in bauturile tale. Lamaie este foarte buna pentru pentru a da gust apei si a prepara o limonada racoritoare, dar si pentru a da mai multa aroma unui ceai.



5. Taie sarea din retete
Poti folosi mai putina sare daca o inlocuiesti cu suc de lamaie. Sarea este si ea folosita pentru aceleasi scopuri ca sucul de lamaie, adica pentru conservarea alimentelor si pentru a da gust, asa ca, atata timp cat sucul de lamaie se potriveste cu felul de mancare facut, este o varianta mai sanatoasa decat sarea si poate fi folosita fara nicio problema.

6. Poti face un sos din suc de lamaie
Majoritatea sosurilor ce contin suc de lamaie au si unt. Poti face un sos din galbenusuri de ou, unt si suc de lamaie, pe care sa il asezonezi cu niste sare si piper.

Autor:  Andreea Utza