Site coolinaria.ro

Cum sa mananci sanatos pe timpul iernii


Cum sa mananci sanatos pe timpul iernii Mai sunt doar cateva zile pana la inceperea iernii. Ca sa nu te ia vremea rece prin surprindere, trebuie sa fii pregatit. Iata ce obiceiuri alimentare trebuie sa adopti odata cu venirea anotimpului rece.

1. Mananca cel putin o salata pe saptamana
Ca sa fii sigur ca mananci destule legu
me, mananca cel putin o salata pe saptamana. Foloseste cat mai multe legume proaspete, rosii, castraveti, salata verde etc. E bine sa ai macar o masa alcatuita integral dintr-o salata, dar nu uita sa o consumi si ca garnitura.

2. Fa cate o supa pe saptamana
Mancarurile calde sunt ideale pe timpul iernii, deoarece te incalzesc si te ajuta sa te relaxezi. Prepara inca din weekend o supa buna, plina de legume, cate sa te tina macar pana la jumatatea saptamanii. Nu face prea multa, totusi, ca sa nu te plictisesti de ea si sa o arunci. Diversifica, fa in fiecare saptamana alt fel de supa.

3. Bea suc de lamaie
Pe timpul iernii e foarte important sa nu uiti de vitamina C. O poti obtine daca vei adauga putin suc de lamaie in apa. E mult mai buna si mai sanatoasa decat orice suc luat de la magazin. Nu contine zahar sau indulcitori artificiali, ci este bogata in calciu si potasiu.



4. Mananca legume cu frunze verzi
Fie ca-ti faci o salata sau ca pur si simplu adaugi o frunza intr-un sandwich, e important sa nu uiti sa consumi aceste legume. Ele sunt bogate in antioxidanti si sunt benefice pentru sistemul digestiv.

5. Consuma o portie de legume sau fructe crude, pe zi
Pastreaza la indemana legume sau fructe proaspete, portionate deja si gata de rontait. Le poti lua la serviciu sau le poti consuma acasa, important e sa consumi zilnic aceasta portie.

Autor:  Andreea Utza